Programmatie 12 oktober - 18 oktober

KINEPOLIS


The Three Musketeers is een nieuwe verfilming van het bekende boek van Alexandre Dumas. De laatste verfilming daarvan van Stephen Herek dateert van 1993, met de bekende ‘All for Love’ van Sting, Rod Stewart en Bryan Adams als soundtrack, en deze film hield zich vrij trouw aan het boek. De nieuwe versie gemaakt door Paul Anderson daarentegen maakt er een soort steampunk reïnterpretatie van in 3D. Het jonge heethoofd D'Artagnan bundelt zijn krachten met de beruchte drie musketiers. Samen nemen ze het op tegen de doortrapte kardinaal de Richelieu. Die smeedt samen met zijn handlangers plannen om de Franse koning van de troon te stoten en heel Europa onder te dompelen in totale oorlog, maar dat is buiten de helden gerekend.

Johnny English Reborn is het vervolg op Johnny English, een spionage komedie als parodie op de James Bond films, met in de hoordrol niemand minder dan Rowan Atkinson, beter bekend als Mister Bean. Acht jaar zijn verstreken sinds Johnny English als geheim agent in dienst trad bij MI-7, de Britse geheime dienst. De laatste vijf jaar verblijft hij echter in een klooster in Tibet, na het verknallen van een belangrijke missie in Mozambique, waarbij de politiek leider onder zijn ogen vermoord werd. Oneervol ontslag volgde, en zijn adellijke titel werd hem afgenomen. Nu probeert hij daar door meditatie, discipline en oosterse vechtkunst zijn schaamte te overwinnen. Op een dag wordt hij benaderd door de Britse geheime dienst om terug naar het hoofdkantoor van MI-7 te komen. Men is erachter gekomen dat er een aanslag gepland wordt op de Chinese premier, maar de mogelijke tipgever wil alleen praten met Johnny English.

In Het Monster van Parijs, een nieuwe animatiefilm, keren we terug naar Parijs anno 1910. Een angstaanjagend monster zaait paniek in de hoofdstad. Emile, een verlegen filmoperateur, en Raoul, een uitbundige uitvinder, gaan een tocht tegemoet om een monster dat Parijs terroriseert te vangen. Tijdens dit knotsgekke avontuur zullen een warmhartige cabaretzangeres, een ambitieuze inspecteur en een exentrieke geleerde met een aap hun pad kruisen. Maar is het monster werkelijk zo gevaarlijk als het eruit ziet?

Tot slot draait deze week ook de nieuwkomer Les Géants. Deze film, opgenomen in België en Luxemburg, vertelt het verhaal van 3 jongens op zoek naar vrijheid. Het is zomer en Zak en Seth zijn blut. Ze zitten alleen in hun hun huis op het platteland en verwachten zich weer aan een rotvakantie. Maar dit jaar ontmoeten ze Danny, een jongereuit de streek. Op een leeftijd waar alles mogelijk lijkt, beginnen ze samen aan hun groot en gevaarlijk levensavontuur.

Verder kun je in Kinepolis terecht voor De Leeuwenkoning in 3D, The Smurfs, Hasta La Vista, What’s Your Number, Dream House, Mister Popper’s Penguins, Abduction, Viva Riva en Et maintenant, on va où? Voor meer informatie over alle films en over de vertoningen verwijzen we jullie graag door naar de website van Kinepolis.



CINEMAZED


De nieuwe release deze week is Melancholia, de nieuwe film van Lars von Trier die we enkele weken geleden voor jullie al bespraken. Het huwelijksfeest van Justine (Kirsten Dunst) en Michael (Alexander Skarsgård) baadt in pracht en praal maar wordt overschaduwd door de zware aanval van neerslachtigheid bij de bruid. Haar zus Claire (Charlotte Gainsbourg) is vooral bang voor Melancholia, een planeet die met een grote snelheid op de Aarde afstormt...

La Prima Cossa Bella vertelt een tweeluik. Zomer, 1971. Anna, moeder van Bruno en Valeria, wordt op straat gezet door haar jaloerse echtgenoot nadat ze verkozen werd tot ‘mooiste mama van het strand’. Vanaf dat moment worden de kinderen heen en weer geslingerd tussen vader en moeder en leiden ze samen met hun moeder een onzeker bestaan met talloze verhuizingen en verschillende minnaars. Heden. Het einde van het leven van de nog altijd strijdlustige en vrolijke Anna nadert. Bruno gaat terug naar zijn geboortestad Livorno om voor zijn moeder te zorgen. Deze hereniging brengt een hoop emoties naar boven en zorgt voor onverwachte gebeurtenissen.

Vervolgens kun je deze week in Zed ook genieten van de Belgische culthit Dorst naar Bloed, een film die in het buitenland populairder was dan in België zelf – geheel onterecht. Stefan en Valerie, een jong koppel op huwelijksreis, stranden op doorreis naar Engeland in een luxe hotel in Oostende. Ze maken er kennis met de mysterieuze gravin Elisabeth Bathory en haar gezellin Ilona. Valerie ontdekt dat ze getrouwd is met een brutale sadist en zoekt troost in de armen van de warme en sensuele gravin Bathory. Het duurt niet lang eer de sluwe gravin een wig kan drijven tussen het jonge paar en Illona probeert daarvan te profiteren door Stefan te verleiden. Op het eerste zicht lijkt het een ziek spel van een verveelde rijke vrouw maar dat verandert wanneer de eerste berichten doorsijpelen over mysterieuze moorden in de buurt...

Verder kun je ook terecht voor Le Gamin au Velo. De 11-jarige Cyril is een energieke gevoelige jongen die het niet makkelijk heeft. Hij werd in de steek gelaten door zijn vader en woont nu noodgedwongen in een tehuis. Cyril kan niet geloven dat zijn vader geen telefoonnummer of adres heeft achtergelaten en ontsnapt dan ook regelmatig uit het tehuis om zijn vader te gaan zoeken. Tij­dens één van die ontsnappingspogingen leert hij Samantha kennen, een kapster met een groot hart die hem tijdens het weekend in huis neemt om op adem te komen.

Naast deze films speelt Zed deze week ook enkele documentaires. El Bulli: Cooking in Progress is een documentaire die de kijker mee neemt achter de schermen, dat wil zeggen in de keuken, van het wereldberoemde driesterrenrestaurant El Bulli, onder chef Ferran Adria. Een tweede documentaire deze week is This Way of Life. In dit intieme portret maken we kennis met Peter Karena, zijn vrouw Colleen en hun 6 kinderen. Het gezin Karena kiest bewust voor een intens samenleven midden in de ongerepte natuur, weg van de hectische, stressvolle maatschappij.

En tot slot is Lost and Found de kinderfilm van deze week. Op een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jongen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden voor de jongen en de pinguïn want in de grote oceaan ligt het gevaar overal op de loer...

Voor meer informatie over al deze films en de vertoningen, kun je terecht op de website van Cinema Zed.

0 reacties :: Programmatie 12 oktober - 18 oktober