Offscreen 2009

Van 5 tot 22 maart vindt in het Brusselse Cinema Nova de tweede editie van het Offscreenfilmfestival plaats. Behalve een eigenzinnige selectie van even eigenzinnige films, staan er ook dit jaar weer een aantal thematische programmamodules op het programma. Een interview met de organisatoren van dit festival hoor je in onze uitzending van dinsdag 10 maart.

Eén van de thematische programmamodules dit jaar is de post-apocalyptische film. Zo kan je een aantal cult klassiekers en onbekende pareltjes ontdekken, zoals het cynisch-grappige A Boy And His Dog, de Italiaanse Mad Max rip-off The New Barbarians, een nieuwe kopij van de klassieker The World, The Flesh and The Devil en het BBC docudrama Threads, een schokkend realistisch relaas van hoe ‘the aftermath’ van een atoomexplosie er zou kunnen uitzien! Bovendien wordt het interieur van Nova door Animus herschapen tot een nucleair inferno. Kom er gezellig napraten in een hoogradioactieve bunkerbar of mateloos genieten van troosteloze postapocalyptische aanblikken.

Bovendien worden op het Offscreen Festival een aantal interactieve films vertoond. De aftrap wordt gegeven in Cinema Nova op vrijdag 6 maart met InterActive Night. Met vertoningen van twee William Castle films, Mr. Sardonicus en het legendarische The Tingler. Enkele van de originele gimmicks van weleer worden gerecreëerd en de knotsgekke bende van cirQ zorgt voor de nodige live animatie. Tussen deze twee filmvertoningen vindt de interactieve performance Cause and Effect plaats, gebracht door Chris Hales en Teijo Pellinen. Daarna presenteert Jack Stevenson enkele interactieve rariteiten uit zijn persoonlijke filmcollectie met o.m. Psychorama en 3-D films. Zachtjes achteruitzakken is alleszins geen optie.

Tenslotte kan je, vanaf de dag van de opening tot het einde van het festival, achterin de omgebouwde schuilkelder van Cinema Nova, de Canadese interactieve film Late Fragment (2008) op eigen ritme exploreren in onze videoruimte.

Meer info over dit festival en haar programma vind je op www.offscreen.be.

0 reacties :: Offscreen 2009