Nieuwe films (12-19/12/07)


Studio Filmtheaters

The fox and the child (enkel namiddag)
In deze natuurprent staat de vriendschap tussen een vos en een meisje centraal. Een ontroerende samenvloeiing van sprookjes, natuur, gestileerde landschappen en vriendschappen, gecreeërd door de maker van March of the Penguins Luc Jaquet.


Kinepolis Leuven

Bee Movie (alle uren)
Knotsgekke animatiefilm van Steve Hickner. Bee Movie klaagt de massaconsumptie van de honing aan en dat uiteraard gezien door bijenogen.

Elisabeth(alle uren)
Een historisch drama van Bollywoodregisseur Shekar Kapur, waarin de messen geslepen worden en de strijd tussen Koning Elizabeth I van Engeland en de Spaanse Koning Filips II kan beginnen los te barsten.

Cinema Zed

In Cinema Zed deze maand: Kortfilmfestival!
Film en Architectuur- Laughing matters

De kortfilms van Charles en Ray Eames
Charles en Ray Eams behoren tot de belangrijkste architect- designers van de 20e eeuw en realiseerden tussen 1950 en 1982 een 100-tal kortfilms. Centraal staan architectuur en design in alle vormen en maten. De compilatie omvat 9 kortfilms en een interview met (de nu) 100- jarige Charles.

Some like it hot
De twee werkloze muzikanten Joe en Jerry zijn op een zekere dag getuige van een maffia- afrekening en zetten het op een loopje. Bang om herkend te worden, verkleden ze zich als showgirls bij de Sweet Sue’s Band. Maar het onvermijdelijke gebeurt. Ze worden verliefd op de blonde zangeres Sugar Kane. Die heeft echter haar hart al verloren aan een miljonair. Een klassieker van Billy Wilder

Without memory
Geïnspireerd door Sicko en Michael Moore, leverde de Japanse regisseur deze documentaire af. Door de nalatige zorgen van het ziekenhuis, lijdt een man, na zijn maagoperatie, aan een ernstig geheugenverlies. Hij heeft een geheugen dat maar een uur telt. Het wordt een verbeten strijd om geliefden te kennen, te herkennen en mooie herinneringen te koesteren. Het enige waar hij elke ochtend mee opstaat, is de spiegel van de vreemde man. Hijzelf.

Away from her
Sarah Polley (bekend door o.a. Road to avonlea- serie, Go!) maakt het nu waar als regisseuse. In Away from her kampt Fiona met Alzheimer. Om haar man niet tot last te zijn, laat ze zich opnemen in een tehuis. Maar haar ziekte en de trouwe bezoeken van haar echtgenoot weerhouden Fiona niet om verliefd te worden op een andere man. Met Away from her won de jongedame Polley verschillende Publieksprijzen op festivals over de hele wereld en kreeg ze de prijs voor Beste Film van de Writers Guild of Canada.

0 reacties :: Nieuwe films (12-19/12/07)