Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 maart]


KINEPOLIS
In: SM Rechter, The International, Marley And Me
Out: Milk, Bride Wars, Gran Torino, Pink Panther 2


SM Rechter is een verfilming van het waargebeurde verhaal van de Limburgse rechter Koen Aurousseau. Wanneer het huwelijk van Koen en Magda dreigt uiteen te vallen, beslist Koen om zijn eigen fatsoensgrenzen tot het uiterste te testen en toe te geven aan Magdas seksuele fantasieën. Een regelmatig potje SM blijkt voor het koppel een ideale manier om hun huwelijk te redden. Als de seksuele escapades van de rechter en zijn vrouw in de openbaarheid komen, loopt alles echter uit de hand. Koen wordt aangeklaagd wegens slagen en verwondingen en wordt uit zijn ambt van rechter ontzet. SM Rechter speelt om half negen en kwart voor elf.

In The International zijn een Interpol-agent en een officier van justitie vastbesloten een van de machtigste banken ter wereld voor het gerecht te brengen. Om in hun missie te slagen reizen ze de hele wereld rond. Omdat er enorme belangen op het spel staan, brengt de volharding van de twee speurders uiteindelijk hun eigen leven in gevaar. The International speelt op alle uren.

Marley And Me is een romantische komedie waarin John en Jenny, een pasgetrouwd koppel, het koude Noorden van de VS inruilen voor het zonnige Florida. Daar proberen ze hun carrière op het juiste spoor te krijgen en hun woelige relatie onder controle te houden. Als op een dag de kinderwens van Jenny aan het licht komt, is John er echter niet zo zeker van dat hij hier al klaar voor is. Hij besluit daarom de raad van een vriend op te volgen en een hondje, Marley, voor zijn vrouw te kopen. Al gauw blijkt Marley evenwel de vreselijkste hond ter wereld die, oh wonderwel, het beste in de relatie tussen John en Jenny weet naar boven te brengen. Marley And Me speelt op alle uren.

Verder kan je deze week in Kinepolis ook nog terecht voor Watchmen, Bolt, The Curious Case Of Benjamin Button, Defiance, The Reader, Hotel For Dogs en Loft.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Boy A, Milk, Unspoken, The Fall

Out: Che The Argentine, The Curious Case Of Benjamin Button, Nico En De Vliegende Brigade


In Boy A komt Jack, na jaren in de gevangenis te hebben gezeten,vrij. Hij krijgt meteen een nieuwe identiteit wat hem in staat stelt een nieuw leven op te bouwen. Dit lukt vrij aardig. Hij vindt al gauw een aardige job en wekt daar de aandacht van een van zijn vrouwelijke collega’s, Michelle. Toch blijftt het voor Jack moeilijk om zijn duistere verleden verborgen te houden.

Het Oscar-winnende Milk draaide eerder al bij Kinepolis en wordt nu dus hernomen in de Studio Filmtheaters. Milk is de nieuwe film van regisseur Gus Van Sant, waarin Sean Penn de homoseksuele politicus Harvey Milk vertolkt, die opkwam voor de rechten van holebi’s. In Unspoken proberen Lukas en Grace hun leven zo goed mogelijk verder te zetten als hun enige kind plotseling verdwijnt. Dit lukt aardig, tot op een dag Lukas na zijn werk niet meer huiswaarts keert, waarna Grace alleen achter blijft.

In The Fall houden een vijfjarig meisje en een stuntman elkaar gezelschap in een ziekenhuis in het L.A. van de jaren ’20. De stuntman is door een spectaculair ongeval verlamd in de benen en door een liefdesbreuk in het hart. Het schattige migrantenmeisje heeft een gebroken arm. Als ze voor hem genoeg morfine kan smokkelen, vertelt hij haar het ongelooflijke verhaal van vijf superhelden die van een verlaten eiland ontsnappen om wraak te nemen op een boosaardige gouverneur. Het duurt niet lang voor werkelijkheid en fantasie op een gevaarlijke manier in elkaar overvloeien.

Verder kan je deze week in de Studio’s ook nog terecht voor The Reader, Madagascar 2, Fietsmug En Dansmug, The Wrestler, Dirty Mind, Slumdog Millionaire en Loft.


CINEMA ZED

O’Horten
is de nieuwe film van Bent Hamer, de man die bij ons doorbrak met de absurde komedie Kitchen Stories. Zijn nieuwe film draait rond Odd Horten, een treinbestuurder wiens leven volledig in het teken staat van het spoor. Hij rijdt al 40 jaar lang iedere dag op dezelfde lijn, woont vlak naast de spoorweg en zijn collega’s spelen zelfs treinquizzen waarbij ze het geluid van een bepaalde stoomtrein of een omroeping op het perron moeten raden. Als Horten met pensioen moet gaan, begint het bij de kinderloze vrijgezel echter te dagen. Hij wordt geconfronteerd met essentiële levenskwesties en stelt zich vragen over zijn toekomst. Je kan morgen en zaterdag naar O’Horten om half elf, vrijdag, zondag en volgende week dinsdag kan je deze film om acht uur gaan bekijken.


Blind Loves is een documentaire waarin de zoektocht naar en de beleving van de liefde bij vier blinde mensen centraal staat. Deze Slovaakse film wist op het voorbije festival van Cannes heel wat mensen te bekoren en sleepte er ook een belangrijke prijs in de wacht. Blind Loves speelt vrijdag om half elf, zaterdag en maandag speelt deze film om acht uur.

Verder kan je in Cinema ZED de komende week ook nog naar de animatiefilm Wallace And Gromit: A Matter Of Loaf And Death, I’m A Cyborg But That’s OK, Threads, Dead Man’s Letter en de slapstick-komedie Safety Last!

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 maart]