Nieuwe Films [Week van 6 tot 12 januari]

STUDIO FILMTHEATERS
In: /
Uit: /


We beginnen het jaar met triest – maar al lang aangekondigd – nieuws: de Leuvense Studio’s houden ermee op. Afgelopen zondag sloot het arthousecomplex definitief de deuren, na meer dan 40 jaar. Na het verdwijnen van het Filmmuseum en de Studio’s schieten nu dus nog enkel Kinepolis Leuven en Cinema Zed over.


KINEPOLIS
In: Capitalism: A Love Story, Sherlock Holmes, The Men Who Stare at Goats
Uit: 2012, Brothers, New Moon, Where the Wild Things Are


Kinepolis houdt deze week grote kuis: niet minder dan vier films worden uit de programmatie geschrapt. Dat zijn de rampenfilm 2012, de overbodige remake van de sterke Deense film Brothers van Susanne Bier, ook de tienermeisjesfilm New Moon verdwijnt, en zelfs Where the Wild Things Are, de dure en langverwachte sprookjesfilm van Spike Jonze, die na één week uit de programmatie verdwijnt en alvast in België gigantisch lijkt te floppen.

In de plaats komen drie nieuwe films. Capitalism: A Love Story is de nieuwe documentaire film van Michael Moore, waarin hij het kapitalisme in het algemeen aanklaagt. Capitalism: A Love Story speelt enkel tijdens de avondvoorstellingen – een recensie hoort u straks.

Sherlock Holmes is de nieuwe van Guy Ritchie, geroemd om zijn debuut Lock, Stock and Two Smoking Barrels, en verguisd om al zijn latere films. Hoofdrolspelers in deze nieuwe Sherlock Holmes-adaptatie zijn Robert Downey Junior, Jude Law en Rachel McAdams.

Grant Heslov is de man achter de routine-rampenfilm Dante’s Peak, maar voor zijn nieuwe film The Men Who Stare at Goats heeft hij toch een mooie cast bij elkaar verzameld: George Clooney, Kevin Spacey, Ewan McGregor en Jeff Bridges doen allemaal mee in deze absurde komedie annex oorlogsfilm-parodie.

Sherlock Holmes en The Men Who Stare at Goats spelen vanaf morgen op alle uren in Kinepolis Leuven.


CINEMA ZED

Cinema Zed blikt deze week terug op het Kortfilmfestival, met een compilatiereeks. Recensies van het Kortfilmfestival zijn trouwens nog altijd na te lezen op onze Camera Obscura-blog.

Recente release deze week is Micmacs à tire-larigot, of kortweg Micmacs, de meest recente absurde film van Jean-Pierre Jeunet. De klassieker is de film-adaptatie van Wuthering Heights door William Wyler – een film uit 1939.

De reeks van deze maand is Het Heilige Land, met een zeldzame collectie films met als thematiek het Israëlisch-Palestijnse conflict. Laila’s Birthday is deze week aan de beurt.

Het volledige programma van Cinema Zed kan u nalezen op www.cinemazed.be.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 6 tot 12 januari]