Programmatie (11 t.e.m. 18 mei 2011)

KINEPOLIS

Nieuw in Kinepolis deze week is Priest, gebaseerd op een Koreaanse graphic novel. Al eeuwen strijdt de mensheid met vampieren. Na de laatste oorlog wordt een wapenstilstand afgesloten en woont de veteraan Priest samen met andere mensen in een ommuurd gebied van de Kerk. Maar wanneer het nichtje van Priest ontvoerd wordt door vampieren, verbreekt hij het vredespact om haar op te sporen.

Verder kun je terecht voor de avant-première van The Tree of Life, de nieuwe film met Brad Pitt en Sean Penn en dit binnen het Cinemanie-aanbod. Het speelt zich af in het Amerikaanse midwesten van de jaren 50. Jack is de oudste van drie broers. Deze film vertelt zijn levensverhaal, zowel de onschuldige kinderjaren als de volwassen jaren vol desillusie, terwijl hij betekenis probeert te geven aan de ingewikkelde relatie met zijn vader. De volwassen Jack voelt zich een verloren ziel in de moderne wereld en zoekt zonder ophouden naar de betekenis van het leven.

Ook binnen Cinemanie kun je terecht voor Des hommes et des dieux. Franse monniken leven in een klooster in een gebergte in Maghreb, in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

In Kinepolis draaien verder nog Fast Five, Hall Pass, Water for Elephants, Rio the Movie, Thor 3D, Hop, Source Code, Red Riding Hood en Scream 4. Voor meer informatie over deze films en voor de vertoningsuren, check de Kinepolis-website.


CINEMA ZED

In Cinema Zed is Docville ondertussen afgelopen kun je weer terecht voor een gewoon filmprogramma. Ten eerste speelt In a Better World. Anton werkt als arts in een vluchtelingenkamp. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn werk in Afrika en zijn gezin op het Deense platteland. Terwijl hij op zijn werk voor harde morele dilemma’s komt te staan, rommelt het aan het thuisfront: zijn vrouw wil van hem scheiden en zijn zoon Elias wordt gepest op school. Door de afstand krijgt Anton geen vat op de situatie thuis. Voor Elias verandert er veel wanneer hij kennis maakt met Christian. De twee jongens worden beste vrienden. Christian bedenkt een plan om komaf te maken met de pesters van Elias, maar de wraakactie dreigt volledig uit de hand te lopen.

Puzzle vervolgens vertelt het verhaal van María Carmen, een getrouwde vrouw die een grijs en saai leven leidt in een buitenwijk van Buenos Aires. Heel haar leven staat in dienst van haar gezin, hoewel ze als huisvrouw maar weinig waardering krijgt voor haar werk. Als ze voor haar vijftigste verjaardag een puzzel cadeau krijgt, gaat er een heel nieuwe wereld voor haar open. Ze ontdekt dat ze de speciale gave heeft om puzzels razendsnel op te lossen.

Ten derde kun je terecht voor Primer. Twee vrienden, Abe en Aaron, maken deel uit van een team ingenieurs in een groot industrieel bedrijf. ‘s Avonds, na hun uren, sleutelen ze in hun garage aan eigen projecten. Om beurten stelt iemand van de groep een uitvinding voor. Wanneer Abe en Aaron hun nieuwste project willen voorstellen, een toestel dat voorwerpen gewichtloos maakt, loopt er het een en ander grondig mis.

De Zed klassieker van deze week is The Lady From Shanghai van enfant terrible Orson Welles. Tegen beter weten in gaat de Ierse ietwat naïeve zeebonk Michael O’Hara in dienst op de jacht van de rijke Bannisters. De kreupele miljonair Arthur Bannister zet samen met zijn mooie, jonge blonde vrouw Elsa koers naar San Francisco. Onderweg pikken ze Grisby op, de zakenpartner van Bannister. Al gauw blijkt dat Elsa meer interesse heeft in Michael dan in haar man en dat Grisby snode plannen smeedt om zijn eigen dood te veinzen.

Voor meer informatie verwijzen we jullie graag door naar de website van Cinema Zed.

0 reacties :: Programmatie (11 t.e.m. 18 mei 2011)