Nieuwe Films [Week van 16 tot 22 januari 2008]

Kinepolis


Charlie Wilson's War

De regisseur van Closer heeft een nieuwe film uit en heeft hiervoor een aantal sterren ingeschakeld. Onder andere Tom Hanks, Julia Roberts en Phillip Seymour Hoffman zijn in deze film te bewonderen. Charlie Wilson is een Amerikaans congreslid die zich tijdens de Afghaanse oorlog met de zaken gaat bemoeien en prompt het beschikbare budget voor de Afghaanse bevrijdingsstrijders voor hun strijd tegen de Sovjetunie met miljoenen dollars verhoogt. Dit heeft verstrekkende gevolgen die tot op de dag van vandaag blijven nazinderen. Speelt op alle uren.


Alien Vs. Predator


Vervolg op wat met brio als meest originele idee van 2004 te boek staat: maak een film over een confrontatie tussen twee buitenaardse monsters die in de jaren tachtig elk afzonderlijk brokken gemaakt hebben aan de box office. Alien Vs. Predator is zo'n film waarbij de titel de volledige plotmatige lading dekt. Een aanrader voor diegenen die in complete extase raken van een overdaad aan CGI-technieken of een poging willen wagen om dat knappe meisje dat ze op de laatste chirofuif hadden leren kennen, in hun armen te drijven. Speelt om 20 uur en halfelf.

Into The Wild

Na The Pledge de tweede film van de hand van acteur Sean Penn. Into The Wild gaat over een net afgestudeerde tiener die besluit het avontuur op te zoeken en met de rugzak Amerika rondtrekt in een verdienstelijke poging één te worden met de wijde natuur. Alle uren behalve half drie.


Studio Filmtheaters



It's A Free World


Sociaal bewogen drama van de hand van Ken Loach over twee vrouwen die een uitzendbureau voor Oost-Europeanen opstarten. In deze film geeft Loach zijn visie op deze post-tatcheriaanse wereld die hard en meedogenloos is. Deze film die op het voorbije filmfestival van Cannes de prijs voor beste scenario wegkaapte, schopt je een sociaal geweten op een manier zoals enkel Ken Loach dit kan. It's A Free World speelt op alle uren behalve zes uur.

La Sconosciuta

Italiaanse thriller met Hitchock-allures. Een vrouw van Oekraiense afkomst wordt het nieuwe kindermeisje in een gegoede Italiaanse familie. Langzaam maar zeker slaagt ze erin hun vertrouwen te winnen, maar uiteindelijk blijkt deze vrouw een duister geheim met zich mee te dragen. Werd in Italië overspoeld met prijzen en krijgt nu dus ook de kans om het Vlaamse filmpubliek voor zich te winnen. La Sconosciuta speelt om twee uur en acht uur.

Cinema Zed




Paranoid Park

Alom geloofde nieuwe film van Gus Van Sant over de tiener Alex, die houdt van skaten, een vriendinnetje heeft en wiens ouders gescheiden zijn. Alles in z'n leven gaat zo'n beetje zijn gewone gangetje maar dat verandert wanneer Alex op een dag getuige is van een gruwelijk ongeluk. De komende week alle dagen behalve op donderdag en maandag.

Anche Libero Va Bene

Italiaans familiedrama uit 2006 van Kim Rossi Stuart, die in deze film zelf de rol van de vader vertolkt. De 11-jarige Tommy woont samen met zijn vader en oudere zus. De moeder heeft hen verlaten en dit zorgt voor de nodige spanningen en negatieve gevoelens tussen de verschillende gezinsleden. Toch is de familie vastbesloten niet op te geven. Anche Libere Va Bene speelt op donderdag, zaterdag en zondag.

Podium

Film met Benoit Poelvoorde over Bernard Frédric, de ultieme Claude Francois imitator. Jarenlang schuimt deze samen met zijn beste vriend allerhande imitatie-wedstrijden af, maar op dag vindt Bernard het welletjes en hij besluit te trouwen met Véro. Wanneer het koppeltje vijf jaar later er nog altijd even armzalig aan toe is, gaat het bij Bernard opnieuw kribbelen. Hij wil meedoen aan de ultieme Claude Francois-imitatie-wedstrijd waar grof geld valt te verdienen. Zijn vrouw ziet dit echter niet zo zitten. Bernard wordt voor een pijnlijke en verscheurende keuze geplaatst. Op donderdag, vrijdag en maandag.

Blazing Saddles


Westernparodie van Mel Brooks over een sluwe ondernemer die een spoorlijn wenst aan te leggen die echter pal door het stadje Rock Ridge zou lopen. Hiervoor moet het dorp verdwijnen en daarom bedenkt hij samen met de gouverneur een plan. Door een zwarte sheriff in het stadje aan te stellen, hopen ze dat de bewoners zo beledigd zouden zijn dat ze vanzelf hun biezen nemen. Dit pakt echter anders uit: de zwarte sheriff blijkt taaier dan gedacht en roept de hulp in van de legendarische western-legende The Wacko Kid. Op woensdag en maandag.

Die Architekten

In het kader van de reeks Film en architectuur vertoont Cinema Zed een aantal films waarin een belangrijke plaats is weggelegd voor het architecturale. In de film van deze maand 'Die Architekten' staat de architect zelf centraal. Deze film gaat over Daniel Brenner, een idealistisch ingesteld architect uit de voormalige DDR dieer nog nooit in geslaagd is een bouwproject te verwezenlijken. Wanneer de Oostduitse overheid op een dag een project uitschrijft voor een nieuwe Oost-Berlijnse woonwijk, waagt Daniel zijn kans: samen met een aantal medestaanders proberen ze een innovatief project te verwezenlijken. Hiervoor dient Daniel echter offers te brengen en moet hij schipperen tussen ideaal en realiteit & werk en familie. Volgende week dinsdag om halfelf.

Meer info op www.cinemazed.be

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 16 tot 22 januari 2008]