Nieuwe Films [Week van 23 tot 29 januari 2008]

Kinepolis



In de Kinepolis zijn er deze week twee nieuwe films: No Country for old men en Death Sentence.

No Country For Old Men


No Country for old men is een Amerikaanse avonturenfilm van Joel en Ethan Coen en
vertelt het verhaal van ene Llewelyn Moss, die tijdens een jacht op een gruwelijk moordtoneel stuit. Hij beslist de 2,5 miljoen dollar die hij vindt mee te nemen, wat zijn leven compleet verandert. Hij moet het op een lopen zetten en allerlei types komen achter hem aan, onder wie de sheriff Bell die hem probeert te beschermen en ene Chirurg, wiens motieven niemand bekend zijn.

No Country for old men speelt op alle uren.

Death Sentence


Death Sentence is een Amerikaanse actiefilm van James Wan (Saw, 2004). De film gaat over een keurige verzekeringsagent met en fijn gezin. Alles verandert wanneer een van zijn zonen bij een overval op een tankstation wordt afgeslacht. De vader blijft gebroken achter en beslist om het recht in eigen handen te nemen. Maar huisvader Nick houdt er geen rekening mee dat de gangsters zijn daad niet onbeantwoord kunnen laten…

De film speelt om alle uren, maar woensdag, zaterdag en zondag niet om 14u15 en om 16u45. Maandag en dinsdag speelt de film niet om 14u15.

Studio Filmtheaters



De nieuwe film die je deze week kan zien is: Lust Caution, een film van Ang Lee, de regisseur van Brokeback Mountain.

Lust Caution

Lust Caution is een spionnagethriller die zich afspeelt in het Shangai van tijdens de tweede wereldoorlog. Japan bezet er China. Een jonge vrouw raakt betrokken in een gevaarlijk emotioneel spel rond een machtige politieke figuur. Ang Lee en zijn cameraman wonnen met deze film de Gouden Leeuw van Venetië.

De avant-première van Lust Caution vindt volgende dinsdag plaats om 20u.

L'Enfant Sauvage

De Studio programmeert deze week ook een “delicatesse”, L’enfant sauvage, een filmklassieker van de Franse grootmeester François Truffaut. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Victor, een jongen die op het einde van de 18e eeuw in een Frans bos werd gevonden. Hij leefde jarenlang als een dier tussen de dieren en wordt door een genereuze dokter opgevoed. Een humanistische film die op een interege manier vragen stelt bij de verhouding natuur/cultuur.

L’enfant sauvage speelt op zondag om 20u en op dinsdag om 22u30.

Cinema ZED



The Life Of Brian

Life of Brian is de controversiële film van Terry Jones uit 1979 over het leven van Jezus Christus, met in de hoofdrollen onder meer John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin en Terry Jones. De Python-film vertelt het leven van Brian, een normale joodse jongeman die probeert te overleven in het door de Romeinen bezette Judea. Door een ongelukkig toeval wordt Brian aangesproken als de Messiah, en verzamelt al snel een schare volgelingen rondom zich, die hij maar niet afgeschud krijgt. De film is een heerlijke mix van vrolijk infantiele humor, slapstick en intelligente grappen.

Life of Brian speelt woensdag 23 januari om 15u en maandag 28 januari om 22u30.

Das Leben Der Anderen

Das Leben der Anderen is de in 2006 uitgebrachte film van Florian-Henckel-von Donnersmarck over het Berlijn van begin jaren 1980. De geheime politie is op zoek naar aberante elementen die de ‘perfecte’ communistische staat in de weg staan. Stasi-agent Gerd Wiesler krijgt de opdracht een populaire toneelschrijver af te luisteren, maar krijgt het al snel moeilijk om de nodige afstandelijkheid te bewaren. Das Leben der Anderen won de Oscar voor Beste Buitenlandse film en werd onlangs nog door de Vlaamse filmpers uitgeroepen tot de beste film van 2007.

De film speelt op woensdag en zondag om 22u30, op zaterdag en op dinsdag om 20u.

Cowboy

Cowboy is de meest recente film van Benoît Poelvoorde, één van de meest getalenteerde en productieve Waalse acteurs ooit. Begin jaren ’90 maakte hij de brutale cultklassieker C’est arrivé près de chez vous. Cowboy gaat over Daniel Piron, een voormalig politiek journalist en linkse militant, die heimwee heeft naar de tijd dat hij geëngageerde programma’s maakte. Hij ontmoet Sacchi, die 25 jaar geleden geschiedenis schreef door een schoolbus te gijzelen om sociale ongelijkheden aan te klagen. Helaas is Sacchi helemaal niet meer de revolutionair van toen en is Piron genoodzaakt om de realiteit te manipuleren…

Cowboy speelt op donderdag en op zondag om 20u, op vrijdag en op dinsdag om 22u30.

Quando Sei Nato

Quando sei nato, tenslotte, is de in 2005 uitgebrachte film van de Italiaan Marco Tullio Giordana. De twaalfjarige Sandro woont als enig kind samen met zijn ouders in een mooie villa in Brescia, in het noorden van Italië. De jongen heeft alles wat hij wil: een zwembad, een brommer, tonnen speelgoed. Maar Sandro is ook een sociaal en verstandig kind en zijn ouders hebben het beste met hem voor. Wanneer vader en zoon op een zeiltocht gaan in de Middellandse Zee, gebeurt er een vreselijk ongeluk... Een film met een groot hart waar je ongetwijfeld door geraakt wordt. De film won op het festival van Cannes de François Chalais Award (voor een realistische weergave van het leven).

Quando sei nato speelt op vrijdag en maandag om 20u, en op zaterdag om 22u30.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 23 tot 29 januari 2008]