Nieuwe Films [Week van 20 tot 26 februari]

Kinepolis


Jumper is geen film over Vlaamse Johnies die zich belachelijk maken door op slechte muziek te staan springen. Het is de nieuwe big budget actiefilm van de regisseur van Mr. and Mrs. Smith, The Bourne Identity en Swingers en het onderwerp heeft iets X-men achtigs. Door een genetische afwijking kunnen een aantal mensen, jumpers genaamd, zichzelf teleporteren naar waar ze willen. Er bestaat echter ook een groep mensen die gezworen heeft om deze jumpers uit de wereld te helpen. Hayden Christensen, alias Anakin Skywalker, alias Darth Vader is van de partij, samen met Samual L Jackson.
Deze film speelt om drie, half zes, acht en kwart voor elf.

Studio Filmtheaters



There will be blood
presenteert een meeslepend verhaal over familie, geloof, macht en olie. Het speelt zich af in het Amerika van het begin van de 20ste eeuw en volgt de levensgeschiedenis van Daniel Plainview, gespeeld door Daniel Day-Lewis. Als alleenstaande vader werkt hij zich eigenhandig op van arme mijnwerker tot oliemagnaat. Wanneer Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje op avontuur, op weg naar het stoffige Little Bostton. There will be blood was goed voor acht Oscarnominaties en een Berlijnse Beer voor regisseur Anderson.
Hij speelt om twee uur, vijf uur, acht uur en tien uur ’s avonds

This is England situeert zich in het jaar 1983, uiteraard in Engeland. De twaalfjarige Shaun, wiens vader is gesneuveld in de Falklandoorlog, woont samen met zijn moeder in een grauw kuststadje. De zomervakantie staat voor de deur wanneer hij een groepje lokale skinheads ontmoet die hem onder hun vleugels nemen en laten hem kennismaken met een wereld vol feestjes, liefde en Dr. Martens. De gemoedelijke sfeer slaat om wanneer de oudere Combo zijn opwachting maakt. Hij is net vrij uit de gevangenis en houdt er racistische ideeën op na, wat voor tweestrijd zorgt binnen de groep. Shaun kiest de kant van Combo en belandt in een omgeving die hem in een snel tempo van zijn kinderlijke onschuld berooft...
This is England speelt om acht uur en om kwart voor elf

Delicatesse van de week, op zondag om acht uur, is Blonde Venus van Joseph Sternberg met Marlene Dietrich

Cinema Zed


Daar speelt de komende week Summer Palace, een Chinese film over een mooi meisje dat aan het einde van de jaren tachtig aan de universiteit van Peking gaan studeren. Daar wordt ze verliefd op een jonge energieke intellectueel die gelooft in een vrije toekomst voor China. Hun enthousiasme wordt echter bruusk de kop ingedrukt tijdens een betoging op het plein van de hemelse vrede. Hij wordt gearresteerd en moet emigreren, zij begint aan een huwelijk zonder liefde.
Speelt woensdag, vrijdag en zaterdag om acht uur, zondag om half elf.

Gilliap is een film in de reeks gewijd aan regisseur Roy Anderson. Gustav Swenson werkt in een troosteloos hotel aan de zweedse kust. Hij droomt er echter van om een grote criminele organisatie op touw te zetten en om de mooie hotelbediende Anna te versieren. Hij heeft voor zichzelf al de megalomane crimenele bijnaam “De Graaf” bedacht. Wanneer het hotel een nieuwe jonge ober aanneemt, wil Gustav die betrekken bij zijn duistere zaakjes. Hij doopt hem om tot Gilliap, maar ziet niet in dat Anna ook wat in Gilliap ziet…
Speelt donderdag om half elf en maandag om acht uur

Verder kan je bij zed de komende week nog terecht voor Jan Zonder Vrees, Groundhog day, Father to son, Our daily bread en Nocturna,

Vanavond speelt bij zed The Trial, de magistrale adaptatie van Kafka door Orson Welles, om acht uur. Om half elf kan je naar Across the universe, een musical over Jude en Lucy, twee personages uit Beatles songs.

Wie meer informatie wil kan terecht op de respectievelijke sites van de leuvense filmzalen: studiofilmtheaters.be, kinepolis.be, cinemazed.be.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 20 tot 26 februari]