Nieuwe Films [Week van 6 tot 12 februari]

Kinepolis



Cloverfield is een Amerikaanse actie- en griezelfilm van Matt Reeves. Vijf jonge New Yorkers geven een afscheidsfeestje voor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. De film is een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven,verteld vanuit het perspectief van hun video-camera...
Cloverfield speelt op alle uren.

The Valley of Elah is een Amerikaanse thriller van Paul Haggis. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal gaat over de mysterieuze verdwijning van Mike, een van het Iraakse front teruggekeerde soldaat. Zijn vader, zelf een oorlogsveteraan, start een onderzoek dat hem zal confronteren met de brutaliteit van de moderne oorlogsvoering.
The Valley of Elah speelt alle dagen om kwart voor acht en om kwart na tien.

John Rambo is de nieuwste actiefilm van Sylvester Stallone. John Rambo leidt een eenvoudig leventje in het noorden van Thailand. Hij vist, verkoopt slangen die hij zelf gevangen heeft en houdt zich ver van de civiele oorlog tussen Thailand en Myanmar die in de buurt uitgevochten wordt.
De film speelt op alle uren.

En dan is er ook nog de Amerikaanse Tagikomedie Juno van Jason Reitman, met Ellen Page, Michael Cera en Jennifer Garner, over een tiener die ongepland zwanger raakt van haar klasgenoot Bleeker. Juno gaat op zoek naar de ideale ouders voor haar ongeboren kind, en als ze wordt geconfronteerd met zwarte beslissingen kan ze rekenen op de steun van haar ouders.
Juno speelt op alle uren.

P.S. I love you ten slotte is een Amerikaanse romantische komedie van Richard Lagravenese, met onder meer Hilary Swank en Gerard Butler. Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn, maar het mag niet zijn: Gerry sterft. Holly is kapot van zijn overlijden, en komt zelfs weken na zijn overlijden de deur niet uit, tot ze een brief van hem in de post vindt. Een jaar lang krijgt ze maandelijks van hem een brief waarin hij haar instructies geeft om de draad weer op te nemen.
P.S. I love you speelt om kwart voor vijf en om kwart voor acht.

Studio Filmtheaters



De reeds vermelde tragikomedie over de zwangere tiener Juno speelt om twee uur, om vier uur, om acht uur en om half elf.

Max & Co is een animatiefilm van Sam en Fred Guillaume, waarin de jonge Max op zoek gaat naar zijn vader die hij nooit gekend heeft. Hij komt terecht in een stadje waar een gekke geleerde een mutatieproject start: hij creëert agressieve vliegen die de inwoners van het stadje meteen aanvallen. Samen met zijn nieuwe vriendin Félicie en met de hulp van alle stadbewoners zal Max proberen de gewetenloze plannen van de hebzuchtige manager te verijdelen…
Max & Co speelt van woensdag tot zondag om twee uur en om half vier.

En dan is er nog de delicatesse van deze week: The Missouri Breaks uit ’76 van Arthur Penn, vooral bekend als regisseur van Bonnie and Clyde, waarmee hij aan het einde van de jaren zestig een schokgolf van verontwaardiging creëerde. Deze film is een van zijn vele westerns, waarin die gedragen wordt door twee charismatische acteurs: Marlon Brando in de rol van een bizarre premiejager die een bende paardendieven op de huid zit en Jack Nicholson als leider van die outlaws.
The Missouri Breaks speelt zondag om acht uur en dinsdag om half elf.

Cinema Zed



Iedere woensdag en zondag kan u in cinema ZED om drie uur naar een jeugdfilm gaan kijken. Deze week staat Trigger op het programma, een recente jeugdfilm uit Noorwegen voor kinderen vanaf 8 jaar. De film gaat over de 11-jarige Alise die iedereen vertelt dat ze paarden kan verzorgen, maar er eigenlijk doodsbang van is…

In de ZED-reeks over filmkomedies kan u deze week gaan kijken naar This is Spinal Tap. Deze Amerikaanse film uit de jaren tachtig van Rob Rainer is een parodie op de vaak o zo serieuze “rockumentary”. Een documentairemaker en grote fan van de rockband Spinal Tap krijgt de kans om met de groep op tour te gaan. Alle clichés van het tourleven komen op de pellicule terecht: genante momenten, poedelkapsels, oerdomme uitspraken, en zo meer.
This is Spinal Tap speelt woensdag om acht uur, en maandag om half elf.

Ben X is de intelligente, mooie en meeslepende film van Nic Balthazar over de tiener Ben die lijdt aan een vorm van autisme. Hij praat nauwelijks, heeft geen vrienden en is niet in staat om normaal met anderen om te gaan. Op de technische school wordt hij gepest, en alleen voor de computer kan hij tot rust komen. Wanneer de realiteit hem voor de zoveelste keer vernedert, zint hij op wraak. Een sterke film met een stevige thematiek en een sterke cast, die ook pers en publiek in het buitenland kon overtuigen.
Ben X speelt woensdag om half elf, vrijdag en dinsdag om acht uur, en zondag om drie uur.

Naar aanleiding van Anima, het Brusselse animatiefestival, richt cinema ZED de spots nog eens op de animatiefilm. Zo kan u deze week gaan kijken naar Bender’s Big Score, de langspeelfilm van Futurama, een Amerikaanse serie ontsproten aan het creatieve brein van Matt Groening, de bekende inspirator van The Simpsons. Het verhaal speelt zich af in de kerstperiode van het jaar 3007. Kwaadaardige nudistische aliens plannen een snode aanval op de planeet Aarde…
Bender’s Big Score speelt donderdag om acht uur, zondag en dinsdag om half elf.

En dan kan u ook nog in het kader van de reeks over de Zweedse regisseur Roy Andersson naar Songs from the second floor, zijn derde langspeelfilm uit 2000, gaan kijken. De film is een ongeëvenaard meesterwerk en bestaat uit talloze minutieus opgebouwde tableaux vivants waarbinnen de kleine en grote drama’s uit het mensenleven zich afspelen. Een mistroostig portret van de mens, dat tegelijk doordongen is van mededogen en humor. De film won onder meer de Juryprijs op het Film Festival van Cannes.
Songs from the second floor speelt donderdag om half elf, en zaterdag en maandag om acht uur.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 6 tot 12 februari]