Nieuwe Films [Week van 16 tot 22 april]


KINEPOLIS


In: Funny Games U.S., 21 Vegas
Out: 10.000 BC

Funny Games U.S.
Funny Games U.S. is de Amerikaanse remake van Michael Haneke’s doorbraakfilm met dezelfde titel. De remake is gemaakt door Herr Haneke himself, maar deze keer met Naomi Watts en Michael Pitt in de hoofdrollen. Een bourgeois gezin plant in hun chique buitenverblijf een rustige vakantie door te brengen met klassieke muziek, golfen en zeilen. Tot twee nette jonge mannen om eieren komen vragen en het zaakje escaleert tot een gijzeling vol perverse machtsspelletjes. Haneke, die we kennen van bikkelharde cerebrale meesterwerken als La Pianiste en Caché, beschreef deze film als een trojaans paard, dat de Hollywoodcinema van binnen uit dient te dynamitiseren met onaangenaam geweld en metatekstuele doorbrekingen van de filmillusie. Alvast geen film voor gevoelige zieltjes. Funny Games U.S. speelt op alle uren.

21 Vegas
Ben Campbell is veelbelovend student aan de universiteit. Om zijn studies te betalen neemt hij toevlucht tot het kaartspel. Op een dag wordt hij gerekruteerd als lid van een groep hoogbegaafde studenten die in Las Vegas dankzij de nodige knowhow de blackjack-tafels veroveren. Hij verlegt er, dankzij de inspirerende aanwezigheid van de mooie Jill, zijn kaartersgrenzen. Dit doorslagje van Rounders en Ocean's Eleven speelt op alle uren.

Verder ook: Winx Club, The Other Boleyn Girl, U2 3D, Horton, Untraceable, The Eye, Meet The Spartans, Vantage Point, Linkeroever, Hotel Op Stelten & Step Up 2 The Street.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Funny Games U.S. (draait op alle uren behalve om zes uur)
Out: /

Ook nog: The Year My Parents Went On Vacation, The Banishment, Il'y a Longtemps Que Je T'aime, Horton, Juno, Hotel Op Stelten, Darjeeling Limited, Once, There Will Be Blood, The Kite Runner, Into The Wild & No Country For Old Men.



CINEMA ZED

The Philadelphia Story
The Phildelphia Story is een screwball-komedie uit 1940. Regisseur van dienst is de befaamde Hollywood-legende George Cukor en de hoofdrollen zijn weggelegd voor het al even legendarische sterrentrio Cary Grant, Katherine Hepburn en James Stewart. De rijke society-dame Tracy Lord staat na een mislukt huwelijk met de playboy C.K. Dexter op het punt te hertrouwen. Dexter, die nog gevoelens koestert voor zijn ex-vrouw, tracht het huwelijk te verstoren door de riooljournalist Macaulay Connor op de minder fraaie kanten van Tracys privéleven te laten berichten. Connor valt echter voor de charmes van de toekomstige bruid en al gauw dingen drie mannen om de hand van éénzelfde vrouw. The Philadelphia Story speelt woensdag om acht uur en maandag om halfelf.


Tango
Met 'Tango' maakte de spaanse regisseur Carlos Saura een muzikaal eerbetoon aan de zwoelste aller dansen. Centraal in Tango staat Mario Suarez, ooit een begenadigd en bejubeld danser, maar nu veroordeeld tot het wandelen met een stok. Mario heeft het plan opgevat een film te maken over de tango-dans. In zijn zoektocht naar financieerders komt hij in contact met de maffioso Larroca. Deze wil Mario wel helpen maar stelt een voorwaarde: zijn liefje Elena dient de hoofdrol te vertolken. Aanvankelijk is Mario hier niet bijster enthousiast over, maar dan springen de vonken tussen de twee over. Tango is zaterdag te bekijken om halfelf, zondag & maandag om acht uur.

Import/Export
Import/Export is een filmische aanklacht tegen onrecht en uitbuiting van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl. Twee parallelle, maar thematische met mekaar verweven personages spelen de hoofdrol. Olga werkt in Oekraïne als verpleegster maar vlucht naar het Westen in een zoektocht naar een betere toekomst. De Oostenrijke relschopper Pauli maakt om eenzelfde reden de omgekeerde beweging wanneer hij als nachtwaker wordt ontslagen. Met Import/Export levert Ulrich Seidl een film af die aansluiting vindt met een psychologische terreur films die ook terug te vinden is in het oeuvre van diens landgenoot Michael Haneke. Import/Export draait zondag om halfelf, volgende week dinsdag om acht uur.

Verder kan je de komende week in Cinema Zed ook nog naar verscheidene vertoningen in het kader van het Afrika Filmfestival, naar de Expo-58 film 'Het Geluk Komt Morgen' en naar 'Functioneel Naakt', een registratie van de gelijknamige stand-up comedy show van cabaratier Theo Maassen.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 16 tot 22 april]