Nieuwe Films [Week van 9 tot 15 april]

KINEPOLIS

In: The Other Boleyn Girl, The Eye en U2 3D
Out: 27 Dresses, Drakenjagers, Drillbit Taylor, No Country for Old Men en The SPiderwick Chronicles

The Other Boleyn Girl

In deze film strijden twee mooie zusjes, Anne en Mary, gespeeld door Nathalie Portman en Scarlet Johansen, om de liefde van Henry the 8th, koning van Engeland, die wordt vertolkt door Eric Bana. Beide meisjes willen door een tomeloze ambitie en door de druk van hun familie de troon te bestijgen. Intriges, romantiek en verraad, daar draait het om in dit kostuumdrama van Justin Chadwick. The Other Boleyn Girl speelt op alle uren.

The Eye

Sydney is door een tragisch ongeval in haar jeugd blind geworden, maar dankzij een oogoperatie heeft ze kans om haar zicht terug te krijgen. Haar zus en een dokter helpen haar na de operatie te herstellen en om te gaan met haar ontluikende gezichtsvermogen. Maar Sydney begint schrikwekkende, grimmige beelden te zien. Zijn het hallucinaties, of heeft de operatie een nieuwe, duistere wereld zichtbaar gemaakt? Deze horrofilm speelt eveneens op alle uren.

U2 3D

Een spectaculaire concertfilm, opgenomen tijdens de Vertigo Tour van U2 in Zuid Afrika. Naar het schijnt werden kosten noch moeite bespaard om de kijkers via allerlei technische hoogstandjes de concertervaring van hun leven te bezorgen. U2 3D Speelt op alle uren

Verder kan je in Kineopolis ook nog naar: Hotel op Stelten, Meet The Spartans, Vantage Point, Winx Club, Step Up 2 The Streets, 10000 BC, Untracable, Horton & Linkeroever.

STUDIO FILMTHEATERS

In: Funny Games [Avant Première]
Out: El Bagno del Papa en de Scheepsjongens van Bontekoe

Er is maar 1 nieuwe film bij de studio’s, en die speelt dan nog alleen volgende week dinsdag om 8 u in Avant Premiere. Het gaat om de Amerikaanse remake van Michael Haneke’s doorbraakfilm Funny Games, gemaakt door Herr Haneke himself, maar deze keer met Naomi Watts en Michael Pitt in de hoofdrollen. Een bourgeois gezin plant in hun chique buitenverblijf een rustige vakantie door te brengen met klassieke muziek, golfen en zeilen. Tot twee nette jonge mannen om eieren komen vragen en het zaakje escaleert tot een gijzeling vol perverse machtsspelletjes. Haneke, die we kennen van bikkelharde cerebrale meesterwerken als La Pianiste en Caché, beschreef deze film als een trojaans paard, dat de Hollywoodcinema van binnen uit dient te dynamitiseren met onaangenaam geweld en metatekstuele doorbrekingen van de filmillusie. Geen easy viewing. Zoals gezegd draait deze film volgende week alleen dinsdag om acht uur in Avant Première.

Ook nog in de Studio Filmtheaters te zien: The Year my Parents went on Vacation, Banishment, Il y a longtemps que je t’aime, Horton, Juno, Hotel op Stelten, The Darjeeling Limited, Once, Paris, There Will Be Blood, The Kite Runner, Into The Wild, No Country for Old Men.

CINEMAZED

Zometeen, om acht uur is er een gratis voorstelling van Mon Oncle in Cinemazed, in het kader van de vijftigjarige verjaardag van Expo 58. In Mon Oncle, een komedie van Jaques Tati, gaat de slungelige Monsieur Hulot op bezoek bij zijn neefje. Daar wordt hij geconfronteerd met allerlei moderne domoticasnufjes in huis en daar kan hij niet goed mee overweg.

In deze reeks kan je deze week zondag om 5 u nog naar de documentaire Het Schouwtoneel der Natiën en volgende week zondag naar de Vlaamse film Het Geluk Komt Morgen.

Woensdag, donderdag en vrijdag kan je bij zed naar de meesterlijke animatiecompilatie Peurs du Noirs, waarin ‘s werelds hipste grafische kunstenaars de krachten bundelden om hun nachtmerries en grootste angsten in zwart-wit uit te tekenen. Experiment met licht en schaduw, lawaai en stilte zorgt voor een ijzingwekkend geheel waar veel horrorflicks een puntje aan kunnen zuigen.

En voor de rest speelt bij Zed vanaf zaterdag het Afrika Filmfestival. Voor meer informatie daarover kan je terecht op www.afrikafilmfestival.be

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 9 tot 15 april]