Nieuwe films [week van 28 mei tot 3 juni]


KINEPOLIS


In: 3:10 To Yuma
Out: The Mist

Eén nieuwe film staat op het programma van de Kinepolis: 3:10 To Yuma. Dan Evans is een landbouwer die gekweld wordt door droogte op zijn akkers. Zijn gezin verkeert in geldnood. Hij kan een flinke premie verdienen als hij Ben Wade, een beruchte outlaw, met de trein 3:10 kan overbrengen naar de Yuma gevangenis. Maar Evans is niet de enige die het geld graag op zijn rekening wil… Een misdaadwestern van James Mangold met onder meer Russell Crowe en Christian Bale. De film speelt elke dag op alle uren.

Andere recente films in de Kinepolis zijn Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, met Harrisson Ford en Cate Blanchett, Over her dead body, een recente komedie met Desperate Housewife actrice Eva Longaria en Street Kings, een zware misdaadfilm die zich afspeelt in Los Angeles.

Met uw kroost kan u nog kijken naar Hotel op stelten, Horton en Nim’s Island. En ten slotte kan u er terecht voor What happens in Vegas, The Mist, Iron man en 21 Vegas.


STUDIO FILMTHEATERS

In: /
Out: Juno, The Band's Visit

In de Studio Filmtheaters lijkt men deze week rekening te houden met de beginnende blok van de studenten: er staan geen nieuwe films op het programma. Maar wie toch even de boeken opzij legt vindt er zoals steeds een aanbod aan betere films, zoals Aanrijding in Moscou, die de publiekslieveling werd van de Semaine de la Critique in Cannes, Mongol, over de moeilijke jeugd van Ghengis Kahn of Once over een Ierse straatmuzikant die de ziel uit zijn lijf zingt in de straten van Dublin.

Staan ook op het programma: de langverwachte Hollywood productie Indiana Jones, de politieke film over citroenbomen in Israël Lemon Tree, de verfilming van het gelijknamige boek van García Marquez Love In the Time of Cholera, het filmdebuut van de Franse romanschrijver Paul Claudel Il y a longtemps que je t’aime, de animatiefilm Horton en de laatste Sean Penn Into the Wild.


CINEMA ZED

Vanaf 4 juni beginnen voor een hele maand de Terrasfilms in cinema ZED, een reeks filmvertoningen in openlucht. Deze week presenteert cinema ZED nog het ‘gewone’ aanbod.

Ten eerste zijn er twee documentaires in de reeks “68: Het Jaar van de Omwenteling”.

Mai 68, la belle ouvrage is een documentaire over de betogingen van mei ’68 in Parijs, met uitzonderlijke interviews en getuigenissen. De beelden zijn van de hand van Jean-Luc Magneron die onder meer de veelvuldige brutaliteit van de politie onder de aandacht bracht. Deze indringende reportage wordt vertoond op vrijdag om acht uur en maandag om half elf.

Woodstock is een meer dan drie uur durende documentaire over het gelijknamige rockfestival dat uitgroeide tot een historisch moment. De documentaire is van de hand van Michael Wadleigh en wisselt interviews met festivalgangers af met concertopnames van onder meer The Who, Janis Joplin en Santana. Deze registratie van dé hippie-happening van de jaren zestig speelt zondag om acht uur.

Vervolgens heeft Cinema ZED heeft twee premières in petto.

Falkenberg Farewell is een Zweedse film uit 2006 van Jesper Ganslandt. De idee voor de film ontstond tijdens een hete zomer onder een handvol Zweedse jeugdvrienden uit Falkenberg. De regisseur baseerde zich voor het script op de twijfels binnen zijn vriendengroep en liet ieder het karakter spelen dat op hem gebaseerd is. De film speelt woensdag en dinsdag om acht uur, vrijdag en zaterdag om half elf.

In de reeks over de Oostenrijkse film staat Slumming van Michael Glawogger, ook uit 2006, op het programma. Op een ijzige winternacht gaan Alex en Sebastian op zoek naar een kick om de verveling te verdrijven. Ze botsen op Kallman, een aan lager wal geraakte dichter, stoppen hem in de koffer van hun BMW, voeren hem naar een godvergeten dorp en laten hem voor dood achter... Ondanks het donkere mensbeeld waart er een venijnig soort humor door het verhaal. Slumming speelt woensdag en dinsdag om half elf, donderdag en zaterdag om acht uur.

En tot slot programmeert cinema ZED, in de reeks Get Up, Stand Up, de tweede show van Wim Helsen: Bij mij zijt ge veilig. Wim Helsen behoort samen met mensen als Gunther Lamoot en Nigel Williams tot de nieuwe, licht-gestoorde lichting van Vlaamse cabaretiers. Hij maakt geen grappen over de actualiteit, neemt geen standpunten in over maatschappelijke thema’s, maar gaat voluit voor de absurditeit. Bij mij zijt ge veilig speelt donderdag om half elf, maandag om acht uur.

0 reacties :: Nieuwe films [week van 28 mei tot 3 juni]