Nieuwe Films [Week van 7 tot 13 mei]




KINEPOLIS


In: What Happens In Vegas, Definitely Maybe
Out: Funny Games US, Ruins

What Happens In Vegas, Stays In Vegas, luidt de bekende uitdrukking. In deze film ontwaken Cameron Diaz en Ashton Kutcher na een zware nacht feesten in hetzelfde bed. Blijkt dat ze de vorige nacht in een dronken bui zijn getrouwd, ook al kenden ze elkaar niet. Wanneer Ashton echter met het geld van Cameron een enorme Jackpot wint, moeten ze, om het geld te kunnen houden, verder met elkaar, wat natuurlijk een onmogelijke opdracht blijkt.
What Happens in Vegas speelt op alle uren.

Definitely Maybe

Will Hayes zit midden in een scheiding en zijn dochtertje wil weten hoe hij haar moeder ontmoet heeft. Will bedenkt schuilnamen en vertelt de drie verhalen van hoe hij zijn drie liefdes heeft ontmoet en laat zijn dochter raden wie van de drie haar moeder was. Zou het zijn Emily zijn, het betrouwbare, nette meisje van de middelbare school? Of zijn beste vriendin en vertrouwelinge April? Of de vrijgevochten journaliste Summer? Terwijl haar vader de puzzel voor haar uitlegt, beseft Maya dat de liefde niet gemakkelijk is, maar dat je, uiteraard met enige inspanning, er wél iets goeds en aangenaams van kunt maken. Definitely Maybe speelt eveneens op alle uren.

Voor de rest nog te bezichtigen: Iron Man, Nim’s Island, U2 3D, The Mist, Meet the Spartans, Step Up 2 the Streets, The Other Boleyn Girl, Horton, Fool’s Gold, Hotel of Stelten, Las Vegas 21

Deze donderdag is er bij Kinepolis trouwens de Student Film Quiz om half zeven, met gratis popcorn, frisdrank en de avant première van In Bruges. Je kan je eigen quizclubje van maximaal vijf mensen oprichten en meedingen naar tal van mooie prijzen.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Buddha Collapsed Out Of Shame, Mongol
Out: /

Mongol

Deze film vertelt het verhaal van de jonge Temudzhin Khan. Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, waarin zijn vader werd vermoord en de gehele veestapel van zijn familie werd ontnomen, groeide Temudzhin uit tot leider van alle Mongoolse stammen: Genghis Khan. Onder zijn leiding beleefde het Mongoolse imperium een hoogtepunt, omdat Genghis Khan rond het jaar 1200 maar liefst de helft van de bekende wereld wist te veroveren. Mongol kreeg een oscarnominatie beste buitenlandse film.

Buddha Collapsed Out Of Shame

Onder de overblijfselen van de Boeddhabeelden die door de Taliban werden vernietigd, proberen duizenden families te overleven. Bakhtay, een Afghaans meisje van zes, wordt door haar buurjongen aangemoedigd om naar school te gaan. Maar dat is niet zo eenvoudig. Eerst moet ze geld vinden om een schrift te kopen en onderweg wordt ze lastiggevallen door jongens die Talibaantje spelen.

Ook zijn deze week, in het kader van het Docville festival, twee documentaires te bezichtigen bij de studio’s: Shine a Light en Sand and Sorrow

Shine a light is een aanstekelijke concertfilm waarin Scorsese het optreden in New York van de Stones aanvult met interviews en archiefmateriaal. Een rockende documentaire. Deze film speelt zaterdag om kwart over acht.

Sand and Sorrow wordt aaneengepraat door George Clooney. Deze documentaire brengt het onthutsende portret van een land aan de rand van de afgrond, verwoest door een genocide die nauwelijks de media haalt. Sand And Sorrow kan je maandagavond gaan bekijken om half negen.

Verder ook nog in de Studios: Love In The Time Of Cholera, The Other Boleyn Girl, The Band’s Visit, The Year My Parents Went On Vacation, Il Y A Longtemps Que Je T’Aime, Horton, Juno, Once, There Will Be Blood, Into The Wild, No country For Old Men


CINEMA ZED

Woensdag, donderdag en vrijdag draait Cinemazed het meesterlijke El Orfanato, een verhaal over een vrouw wiens zoontje zoek raakt in een spokend weeshuis. Magistrale acteerprestaties van Belen Rueda in deze film die een mengeling is van psychologische thriller, emotioneel drama en klassiek spookverhaal. Iedereen die hem nog niet heeft gezien kan het dus goedmaken.

Woensdag en vrijdag is er Accatone, een filmklassieker van Pier Paolo Passolini, over een pooier die verliefd wordt op een maagdelijk boerenmeisje en tevergeefs probeert om zijn leven te beteren.

Voor de rest is het bij Zed al Docville wat de klok slaat. Wie hier meer wil over weten, kan terecht op www.docville.be of kan het interview beluisteren dat we in onze uitzending hadden met An en Frank, twee organisatoren van Docville.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 7 tot 13 mei]