Nieuwe Films [Week van 10 tot 16 december 2008]


KINEPOLIS LEUVEN
In: Transporter 3, Burn After Reading, The Day The Earth Stood Still, Piet Piraat
Out: Oorlogswinter, Body Of Lies, The Changeling, High S M


Transporter 3

In deze Franse actieprent moet crimineel Jonas Johnson een ontvoerde Oekraïense en twee grote tassen door Europa smokkelen. Hij klopt hiervoor aan bij Frank Martin, dé specialist inzake transporten met een hoge risicofactor. Frank zit deze job aanvankelijk niet zitten, maar moet buigen na chantage van Johnson. Tegen zijn zin en van alle kanten belaagd begint Frank aan zijn lange tocht vol valkuilen van Marseille tot de Oekraïense havenstad Odessa. Deze film speelt op alle uren.

Burn After Reading

Met Burn After Reading wagen Joel en Ethan Coen zich opnieuw aan een komedie. Het eindresultaat blijkt deze maal evenwel van opvallend betere makelij dan bij The Ladykillers. In Burn After Reading neemt CIA-analist Osborne Cox zijn ontslag allesbehalve goed op. Hij besluit terug te keren naar zijn thuishaven en vliegt er in de drank. Ondertussen staat Osbornes vrouw op het punt hem te verlaten voor haar minnaar. Op een heel andere plek kan Linda Lizke, werkneemster van het Hard Bodies Fitness Centrum, zich nauwelijks op haar werk concentreren. Ze staart zich immers blind op de mogelijkheden van de plastische chirurgie en besluit haar levensplan toe te vertrouwen aan haar collega Chad. Op een dag valt evenwel een CD-ROM met belangrijke CIA-informatie toevallig in de handen van Linda en Chad. De twee besluiten de twee zoveel mogelijk uit hun vondst te halen. Dit resulteert in een aantal komische wendingen. Deze film speelt op alle uren.

The Day The Earth Stood Still

The Day The Earth Stood Stil is een remake van de gelijknamige Science-Fiction klassieker uit 1951. In deze film veroorzaakt een buitenaards wezen grote opschudding met zijn komst op aarde. Wetenschappers en de overheid proberen in allerijl het mysterie rond dit wezen te ontrafelen. Ondertussen raken een vrouw en haar stiefzoon meer en meer betrokken bij de missie van dit buitenaardse wezen: het redden van de aarde, met of zonder mensen. Deze film speelt op alle uren.

Tenslotte is er, met Sinterklaas net achter ons en de eindejaarsfeesten in aantocht, ook nog een nieuwe kinderfilm uit de Studio 100-stal. Ditmaal figureert Piet Piraat in uitermate lang uitgerokken aflevering van deze reeks.


STUDIO FILMTHEATERS
In: Oorlogswinter, Gomorra, Vicky Cristina Barcelona
Out: /


Oorlogswinter is een Nederlandse prent van Martin Koolhoven. De veertienjarige Michiel wil iets betekenen in het verzet. Zijn vader, de burgemeester, is daar niet zo voor te vinden, maar zijn vriend Dirk neemt hem wel serieus. Samen plannen ze een overval op het munitiedepot, maar het de grens tussen goed en kwaad vervaagt gaandeweg wanneer de overvallers verraden worden. Oorlogswinter speelt om twee uur en om zes uur.
Behalve deze nieuwe film hernemen de Studio’s vanaf morgen ook de Italiaanse maffiafilm Gomorra en Woody Allens Vicky Cristina Barcelona. Als Delicatesse van de week kan je er deze week naar Martha, een film van de Duitse regisseur Fassbinder.


CINEMA ZED

Sita Sings The Blues

Sita Sings The Blues is een animatiefilm waarin autobiografische elementen van animator Nina Paley gecombineerd worden met de Indische klassieker Ramayana. Ramayana is een episch verhaal over de stoere god Rama en zijn bloedmooie vrouw Sita. Sita is gek op haar goddelijke held en doet er dan ook alles aan om haar liefde voor hem te bewijzen. Ondanks haar opofferingen komt Sita bedrogen uit. Animator Nina Paley, die ook gedumpt werd door haar man, voelt zich verbonden met het lot van Sita en gebruikt dit verhaal om haar eigen scheiding te verwerken. Sita Sings The Blues speelt zaterdag en dinsdag om half elf. Zondag kan je deze film om acht uur gaan bekijken.

Lake Tahoe

In deze lichtsurreële film van de Mexicaan Fernando Eimbcke, vlucht de 16-jarge Juan weg van huis. Onderweg heeft hij evenwel een ongeluk met z’n auto: niemand kan hem helpen en dus moet hij zelf maar op zoek naar de nodige onderdelen om zijn wagen te herstellen. Dit blijkt evenwel allesbehalve eenvoudig. Bovendien wordt het Juan gaandeweg duidelijk dat zijn rondtrekken niet enkel een zoektocht naar auto-onderdelen is, maar ook een persoonlijke loutering. Lake Tahoe draait woensdag, vrijdag en zondag om half elf. Zaterdag en volgende week dinsdag kan je deze film om acht uur gaan bekijken.

Komende donderdag vindt trouwens voor de eerste maal de Facebook Favoriet plaats. Hierin krijgt het publiek van Cinema Zed [of alleszins het publiek dat actief is op de sociale netwerksite Facebook] de mogelijkheid om zelf een film uit te kiezen die dan op donderdagavond wordt vertoond. Deze week is You, The Living als winnaar uit de stemming naar voren gekomen.

Verder kan je de komende week bij Cinema Zed ook nog terecht voor een registratie van Bigger and Blacker, een stand-up comedyshow van Chris Rock, de filmklassieker Rashomon en de recente Poolse film Tricks. Op woensdag en zondag is er bovendien een herneming van de eerste reeks van Kortfilms voor Kinderen.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 10 tot 16 december 2008]