Nieuwe Films [Week van 21 tot 27 januari]


KINEPOLIS

In: Revolutionary Road, Tropa de Elite
Uit: Incendiary, Frost/Nixon


Kinepolis Leuven brengt Revolutionary Road uit, één van de favorieten voor de Oscars. In deze nieuwe film van Sam Mendes, die we nog kennen van American Beauty en Jarhead, spelen de sterren van Titanic nog eens samen: Kate Winslet en Leonardo DiCaprio spelen deze keer een Amerikaans koppel uit de jaren ’50 dat met huwelijksproblemen worstelt.

Ook nieuw is Tropa de Elite. Deze Braziliaanse actiethriller vertelt het verhaal van twee jonge, idealistische politieagenten die infiltreren in het drugsmilieu van Rio de Janeiro.

Tropa de Elite en Revolutionary Road spelen vanaf morgen woensdag op alle uren in Kinepolis Leuven.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Frost/Nixon, The Bird Can’t Fly, Der Baader Meinhoff Komplex (avant-première)
Uit: Elegy


De interviewthriller Frost/Nixon verdwijnt na één week uit Kinepolis, maar geen nood, vanaf morgen wordt hij geprogrammeerd door de Studio’s.

Een buitenbeentje is The Bird Can’t Fly, een film die niet zou misstaan op een affiche van het Afrika-Filmfestival. In deze symbolisch beladen film trekt een Nederlandse moeder naar Zuid-Afrika, op zoek naar haar overleden dochter, en ontdekt ze dat ze al tien jaar een kleinzoon heeft, een Zuid-Afrikaans straatboefje. The Bird Can’t Fly speelt enkel om 2 uur in de namiddag.

En tot slot is er volgende week dinsdag om 8 uur de avant-première van Der Baader Meinhoff Komplex, de film over de beruchte Rote Armee Fraktion die het Duitsland van de jaren zeventig terroriseerde.


CINEMA ZED

Cinema Zed tenslotte progammeert de komende week de Vlaamse thriller Linkeroever, het hongerstakingsdrama Hunger over IRA-gevangenen in het tjidperk van Margaret Thatcher, de droogkomische IJslandse film Noi Albinoi en de klassieker van deze week is Höstsonaten van Ingmar Bergman.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 21 tot 27 januari]