Nieuwe Films [Week van 28 januari tot 3 februari]

KINEPOLIS
In: Valkyrie, Dirty Mind
Uit: Australia, The Duchess

Kinepolis Leuven brengt Valkyrie uit, een film van X-Men regisseur Brian Singer, met in de hoofdrol niet alleen Tom Cruise, maar ook de Nederlandse sterren Carice Van Houtem en Halina Reijn. Cruise speelt een Duitse verzetsman die een aanslag voorbereidt om Adolf Hitler een kopje kleiner te maken.

De andere nieuwe film, Dirty Mind, is ondanks de Engelse titel van eigen bodem, met Vlaanderens charmante komiek Wim Helsen in de rol van een jongeman die door een hersenlestel opgelopen tijdens een ongeval zich van een introverte stille knaap tot een flamboyante waaghals transformeert, wat hij zelf helemaal niet erg vindt, maar zijn omgeving duidelijk wel. Deze film is van de hand van Pieter van Hees, die ons eerder al verbouwereerde met de bovennatuurlijke thriller Linkeroever.

Dirty Mind en Valkyrie spelen vanaf woensdag op alle uren in Kinepolis Leuven.

Verder kan je bij Kinepolis nog naar Burn after Reading, Loft, Blinker, Madagascar 2, Revolutionary Road, Piet Piraat en het zwaard van zilvertand, Twilight, Tropa de Elite, Seven Pounds, Yes Man

STUDIO FILMTHEATERS
In: Dirty Mind, Valkyrie, Der Baader Meinhoff Komplex en O’ Horten
Uit: The Bird Can’t Fly, Caos Calmo, Il Divo, Madagascar, Vicky Christina Barcelona

Ook de Studio’s programmeren de komende week Dirty Mind en Valkyrie.

Der Baader Meinhoff Komplex, gaat dinsdagavond in avant premiere. Deze film vertelt over de beruchte Rote Armee Fraktion die het Duitsland van de jaren zeventig terroriseerde. Wat begon als een groepje idealisten die de Duitse maatschappij menselijker wilden maken en haar wilden bevrijden van het kapitalistische Amerikaanse juk, mondde al snel uit in bloederige terreur. Deze film werd bij de Oscars genomineerd in de categorie beste buitenlandse film.

De absurde film O’Horten van de regisseur die eerder ook Factotum op ons afstuurde, vertelt het vreemde verhaal van een machinist die op pensioen gaat. Hij realiseert zich plots dat hij een leven voor zich heeft zonder dienstregelingen en vertrouwde stations, een leven vol obstakels en valkuilen en hij begint zich allerlei existentiële vragen te stellen.

Verder in de Studio's: Frost/Nixon, Slumdog Millionnaire, Two Lovers, Oorlogswinter, Entre Les Murs, Loft

CINEMA ZED

Cinema Zed toont dinsdagavond de nieuwe Dirty Mind, maar programmeert vooraf de intrigerende vorige film van Van Hees, Linkeroever. Wij waarschuwen wel voor de tenenkrullend ongeloofwaardige laatste drie minuten van Linkeroever, dus geniet vooral van de eerste 90 minuten. Verder kan je bij Cinema Zed de komende week terecht voor volgende film:

* De Fritz Lang klassieker Metropolis
* Michael Hanekes magistrale La Pianiste, de über-gouden palm winnaar in Cannes
* The King of Ping Pong, een ontroerend en humoristisch portret over een wat zielige tienerjongen die zich in de ping pong club ontpopt tot een held
* De nouvelle vague film van Francois Truffaut, Tirez Sur Le Pianiste

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 28 januari tot 3 februari]