Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 februari]


KINEPOLIS

In: Bride Wars, Doubt, Bolt
Out: /


Bride Wars is een romantische komedie, met Anna Hathaway en Kate Hudson. Ze spelen Liv en Emma, twee beste vriendinnen die er altijd voor elkaar zijn. Ze plannen zelfs hun huwelijk samen, dat moet doorgaan in het Plaza Hotel (New York), maar een administratieve fout zorgt ervoor dat hun trouwdata samenvallen. De twee bruiden werpen zich tegen elkaar op in een competitie die al snel escaleert tot een volledige oorlog. Bride Wars speelt elke dag op alle uren.


Doubt een drama met Meryl Streep en Philip Seymour Hoffman in de hoofdrollen. Het is 1964 in St. Nicholas in de Bronx. Een charismatische priester, vader Flynn, tracht de strikte regels in de school te doorbreken. En dat is niet naar de zin van zuster Beauvier, het schoolhoofd met ijzeren hand dat gelooft in de kracht van angst en discipline. Deze film speelt elke dag en op alle uren.


Ten slotte is er ook Bolt, een animatiefilm over een superhond uit de televisieserie American Dog. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan TV verslaafde hamster in een plastic bal, zoekt deze viervoeter zijn weg terug naar Hollywood. De stemmetjes zijn onder meer ingesproken door John Travolta en Miley Cyrus. Bolt speelt op alle uren behalve om tien uur.



STUDIO FILMTHEATERS

In: The Wrestler
Out: /


The Wrestler is een drama van Darren Aronofsky. Een ooit succesvolle professionele worstelaar probeert nu de eindjes aan elkaar te knopen door op te treden voor overtuigde worstelfanaten in New Jersey. Wanneer hij een hartaanval krijgt en moet stoppen met worstelen, begint hij zijn leven te evalueren. Deze film leverde een Golden Globe aan hoofdrolspeler Mickey Rourke en aan Bruce Springsteen voor het nummer dat hij voor deze film schreef. The Wrestler speelt elke dag op alle uren.


Verder kan je in de studio’s terecht voor Der Baader-Meinhoff complex, The Curious Case of Benjamin Button, Dirty Mind, The Duchess, Loft, Oorlogswinter en Slumdog Millionaire.


Ook kan je er deze week terecht voor Burn after reading , de absurde, hilarische en morbide komedie van de broertjes Coen, waarin onder meer Brad Pitt en George Clooney het allerbeste van zichzelf laten zien. Deze film speelt woensdag, zaterdag en zondag om vier uur.



CINEMA ZED


De Klassieker van ZED is deze week Vertigo van Alfred Hicthcock, waarin de typische handelsmerken van de regisseur de revue passeren: macabere figuren, identiteitsverwisselingen en veel spanning. De film wordt op 11 februari voorafgegaan door de lezing ‘Zelfbewustzijn en persoonsidentiteit’ door professor Arnold Burms. De film speelt woensdag om acht uur en maandag om half elf.


De recente release voor deze week is The Banishment. Alex, Vera en hun twee kinderen ruilen de grote stad in voor het platteland, waar ze hun intrek nemen in het ouderlijke huis van Alex, een prachtige geïsoleerde villa. Uiterlijk lijken Vera en Alex het perfecte koppel, maar de afzondering en de troosteloosheid van het gebied zorgt voor spanningen. De Russische regisseur Zvjagintsev bouwt de spanning op door weinig woorden, grootse beelden en imponerende muziek (gecomponeerd door Arvo Pärt). The Banishment speelt woensdag om half elf, zondag en komende dinsdag om half acht.


In het kader van Kulturama 2009 presenteert Cinema ZED een staalkaart van films uit de vier festivals waar ZED de vaste partner van is: het Afrika filmfestival, Docville, het Holebi-filmfestival et het Internationaal Kortfilmfestival. Op het programma staan, onder meer: We Feed the World, een documentaire over de voedselproductie (Donderdag: 18u00), Europe in Shorts, de best-of-the-best van de Europese kortfilms (Donderdag: 20u00), The Bubble, over homosexualiteit, Israeli’s en Palestijnen (Donderdag: 22u30), Un Dimanche à Kigali (Vrijdag : 20u).



0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 februari]