Nieuwe Films [Week van 25 februari tot 3 maart]

KINEPOLIS

In: Gran Torino, Milk
Uit: Doubt, Yes Man


Gran Torino is het nieuwe drama van en met Clint Eastwood. Daaarin speelt hij nog eens de rol van een verbitterde oude man die langzaamaan ontdooit, deze keer met als thema ‘racisme’.
Het Oscar-winnende Milk, met de gelauwerde Sean Penn, is de nieuwe van regisseur Gus Van Sant. Sean Penn speelt de historische figuur Harvey Milk, die opkwam voor de rechten van holebi’s.
Gran Torino en Milk, twee ethisch verantwoorde films, vanaf morgen woensdag in Kinepolis Leuven te bekijken op alle uren.


STUDIO FILMTHEATERS
In: Vicky Cristina Barcelona, Madagascar 2
Uit: Waltz with Bashir


De Studio’s brengen geen nieuwe films uit, maar de programmatie wijzigt wel een beetje, onder invloed van de Oscars en de krokusvakantie.
Het Oscar-genomineerde Waltz with Bashir haalde geen beeldje en verdwijnt uit de programmatie, maar Vicky Cristina Barcelona keert terug met de bekroonde Penelope Cruz, voor beste bijrol. En aangezien onze kleuters vakantie hebben, wordt ook de tweede Madagascar-tekenfilm nog eens uit de kast gehaald voor projectie op het grote scherm.


CINEMA ZED

Cinema Zed heeft een nieuwe maandfolder uit, te bekijken op hun website, maar wij overlopen alvast de nieuwe reeksen van de maand maart.

Naast de obligate klassiekers en nieuwe films haalt Cinema Zed volgende maand inspiratie bij een aantal filmfestivals. In de eerste plaats is er het Offscreen-filmfestival, het Brusselse gebeuren rond niet-alledaagse cinema. Een selectie van vijf films uit het programma wordt in de loop van de maand maart ook in Leuven vertoond.

En naar aanleiding van het lopende Anima-filmfestival vertoont Zed een compilatie winnende animatiefilms van de voorbije edities.

En ook de Oscars worden niet over het hoofd gezien: de dit jaar genomineerde kortfilms, samen met de winnende kortfilm natuurlijk, staan ook volgende maand op het programma.

Verder heel wat films over ‘de ware liefde’: niet de complexloze liefde van de romantische soort, maar de confronterende liefde, met onder meer Two Lovers en Revolutionary Road – er mag dus al eens een hart breken hier en daar.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 25 februari tot 3 maart]