Nieuwe Films [Week van 4 tot 10 maart]

KINEPOLIS
In: Watchmen, The Reader, Defiance
Out: The International, The Tales of Despereaux, Valkyrie en Zack and Miri Make a Porno


Watchmen is een science fiction film die zich afspeelt in de straten van New York in 1985, waar Superhelden blijkbaar deel uitmaken van het dagelijkse leven. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden wordt het spannend.

In The Reader volgen we de lotgevallen van de uit Berlijn afkomstige Michael Berg, een 15-jarige tiener. Wanneer hij onderweg naar school ziek wordt, wordt hij verzorgd door de veel oudere Hanna Schmitz, gespeeld door Kate Winslet (die voor haar rol een oscar in de wacht sleepte). Onverwachts beginnen ze een hartstochtelijke liefdesaffaire, tot Hanna even onverwacht uit het leven van Michael verdwijnt. Wanneer hij haar na acht jaar terug tegen het lijf loopt is het onder heel andere, minder prettige omstandigheden. Zometeen geven we een uitgebreidere recensie van deze film.

In Defiance spelen Daniel Graig en Jamie Bell de hoofdrollen: Drie Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.

Voor de rest bij Kinepolis: Bolt, Gran Torino, Benjamin Button, Milk, Bride Wars, Pink Panter, Loft en Hotel for Dogs


STUDIO FILMTHEATERS
In: The Reader, Niko En De Vliegende Brigade
Out: Vicky Christina Barcelona


Nico En De Vliegende Brigade zat eerder al eens in de programmatie bij de studio’s en hij wordt woensdag opnieuw vertoond om twee uur.
Het rendierjongetje Niko wordt opgevoed door zijn moeder en 'stiefvader' (een eekhoorn). Niko's moeder vertelt hem dat zijn vader bij Santas Flying Forces zit, de elite groep van vliegende rendieren, die de slee van de Kerstman trekken. Met dit eervolle werk heeft hij alleen geen tijd om bij zijn gezin te zijn. Niko wil ook leren vliegen.

Verder kan je deze week in de Studio Filmtheaters terecht voor Madagascar 2, Che The Argentine, Fietsmug En Dansmug, The Wrestler, The Curious Case Of Benjamin Button, Dirty Mind, Slumdog Millionnaire, Loft


CINEMA ZED

Bij Cinema Zed kan je deze week naar de dansfilm De Balletten Ci En La, naar het drama Revolutionary Road, met Kate en Leonardo, naar de filmklassieker Der Golem, Wie Er In Die Welt Kam, naar Anima kortfilms en ook naar de romantische komedie Eagle vs. Shark.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 4 tot 10 maart]