Nieuwe Films [Week van 28 oktober tot 3 november]


KINEPOLIS

In: Astro Boy, Dance Flick
Uit: Carriers, District 9, The Age of Stupid


In Kinepolis regeert Halloween, het uit Europa geëxporteerde en helaas ook weer geïmporteerde atheïstenfeest dat zich vertaalt in goedkope brol in de winkels én de bioscopen.
Nu zaterdag 31 oktober is er een heuse Halloween-nacht met onder meer Saw 6 – vorig jaar was dat Saw 5, weet u nog – de overige films zijn Case 39 en Paranormal Activity. Verder speelt ook nog de tiener-huiverfilm Jennifer’s Body – die bespreken we straks.
Verder zijn er twee nieuwe films: de animatiefilm Astro Boy, die afgelopen week al in avant-première te zien was, en Dance Flick, over jeugdige straatdansers die het wat verder schoppen dan normaal.


CINEMA ZED


Er is, helaas, een einde gekomen aan de jarenlange sneak-traditie van de Studio’s op donderdagavond, waar u een onbekende avant-première kon gaan bekijken voor geen geld. Kinepolis Leuven is wel opnieuw begonnen met het concept, zij het maar één keer per maand, en Cinema Zed doet nu ook een poging om het concept te lanceren – voorlopig twee keer per maand, en de allereerste vertoning is vanavond, om half 11.

Verder is er nog de piratenzenderfilm The Boat that Rocks, daar kunnen we bij Radio Scorpio niet tegen zijn, Rudo y Cursi en de Millennium-verfilming.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Antichrist, My Queen Karo, Micmacs, My Queen Karo
Uit: Taking Woodstock, Un Prophète


De Studio’s wagen zich vanaf deze week aan de nieuwe en zeer controversiële film van Lars Von Trier, Antichrist. Deze schandaalfilm van Cannes bevat de nodige psychische en fysieke terreur is allesbehalve voor gevoelige zielen – maar wie graag grensoverschrijdende, persoonlijke en donkere cinema ziet, weet waarheen.

Ook nieuw is My Queen Karo, de nieuwe van de Nederlandse Dorothée Van den Berghe, die jaren geleden de Belgische film Meisje maakte. My Queen Karo gaat over een tienjarig meisje dat in een Amsterdamse commune opgroeit in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Matthias Schoenaerts speelt opnieuw een van de hoofdrollen.

Tot slot is er nog Micmacs van Jean-Pierre Jeunet, de in Frankrijk aanbeden regisseur van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Micmacs is opnieuw een sprookjesachtige film, deze keer over een jongeman die het opneemt tegen de wapenindustrie, als wraak voor wat wapens hem en zijn familie hebben aangedaan.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 28 oktober tot 3 november]