Nieuwe Films [Week van 27 januari tot 2 februari]

KINEPOLIS

In: Did You Hear About the Morgans? , The Road

Uit: Millennium 2, Mr. Nobody

In Kinepolis Leuven moeten Millennium 2 en helaas ook Mr. Nobody plaats maken voor Did You Hear About the Morgans? en The Road.

Did You Hear About the Morgans? vormt de derde samenwerking tussen leading man Hugh Grant, de eeuwige Engelsman in bioscoopland, en regisseur Marc Lawrence, na Two Weeks Notice (2002) en Music and Lyrics (2007). Deze keer geen Sandra Bullock of Drew Barrymore aan de zijde van Grant, maar wel Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker. Moeten we nog vermelden dat het andermaal om een romantische komedie gaat?

The Road is de langverwachte verfilming van Cormac McCarthy's gelijknamige roman, in 2007 bekroond met een Pulitzerprijs voor literatuur. Viggo Mortensen speelt een man die samen met zijn zoontje een post-apocalyptisch Amerika doorkruist. Benieuwd of de maker van de Australische western The Proposition (2005) erin geslaagd is McCarthy's gruwelijk mooie verhaal te vertalen naar het grote scherm.

Spelen verder nog in Kinepolis Leuven: Alvin en de Chipmunks 2, Avatar (3D), Dossier K, Het regent gehaktballen (3D), Plop en de Kabouterbaby, Sherlock Holmes, The Men who stare at goats en Up in the air.

CINEMA ZED

In Cinema Zed één recente release deze week: Afterschool, over de tiener Robert die per toeval de gruwelijke doodstrijd van een populaire tweeling op video vastlegt en van school de opdracht krijgt een film te maken als hommage aan de meisjes. Deze vernieuwende film over de YouTube-generatie speelt op woensdag en vrijdag, en tijdens het hele weekend.

Voor de kinderen en zij die zich nog eens vijf willen voelen, is er de parel Ponyo on the Cliff by the Sea op woensdag en zondag, telkens om drie uur.

De filmklassieker is deze keer Akira Kurosawa's Rashômon, een verhaal in het rumoerige Japan van de 11e eeuw waarbij heden en verleden door elkaar lopen. Dit meesterwerk was direct verantwoordelijk voor het invoeren van de categorie 'Beste buitenlandse film' bij de Oscars.

In de reeks gewijd aan de poëtische cinema van de (van oorsprong) Leuvens cineasten Peter Brosens en Jessica Woodworth staat donderdag, zaterdag en maandag Khadak op het programma. Brosens en Woodworth nemen ons mee naar de sprookjesachtige wereld van de Mongoolse nomaden, een wereld die plots hard in aanraking komt met de 'vooruitgang'.

De Britse komiek Ricky Gervais voert ons dan weer mee naar een wereld waarin niemand liegt in de onuitgegeven komedie The Invention of Lying, die speelt op donderdag, vrijdag, zondag en maandag.

En last but not least: op dinsdag 2 februari is er 's avonds in Cinema Zed een interview met niemand minder dan de gebroeders Dardenne naar aanleiding van het eredoctoraat dat hen die dag door de K.U.Leuven zal worden verleend. Toegang is gratis, maar inschrijven is wel verplicht (de link is te vinden op de website van Zed). Na het interview volgt de allerlaatste vertoning van het sociaal geëngageerde en indringende Le silence de Lorna.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 27 januari tot 2 februari]