Programmatie van 8-12 tot 14-12-2010

KINEPOLIS

In: Smoorverliefd, The Chronicles of Narnia

Uit: Unstoppable, The Social Network, Mother and Child en Despicable Me.

Deze week zijn er twee nieuwe films bij Kinepolis: de romantische komedie Smoorverliefd van Hilde van Mieghem en nog maar eens een stuk in het eeuwigdurende verhaal dat The Chronicles of Narnia heet.

Deze keer is de ondertitel van de film “The Voyage of the Dawn Treader” en ook deze keer vertolken vier kinderen die elke vorm van acteertalent of fotogenie missen zeer ongeloofwaardig de rollen van koningen in het alternatieve universum dat Narnia heet. Edmund en Lucy Pevensie worden samen met hun neef Eustace, hun Koninklijke vriend Caspian en de muizenkrijger Reepicheep via een schilderij opgezogen naar Het Drakenschip. Hun missie neemt hen mee op een avontuur langs mysterieuze eilanden en rivieren, confrontaties met magische wezens en sinistere vijanden en leidt tot een hereniging met hun vriend en beschermer, de “Grote Leeuw” Aslan. The Chronicles of Narnia speelt zowel in 2D als in 3D, op zowat alle vertoningsmomenten.

De andere nieuwe film is dus de romantische komedie van Hilde van Mieghem, die ze zelf weinig bescheiden in de traditie van Pedro Almodovar en Woody Allen situeert. Het gaat over vier zogenaamd sterke vrouwen, bestaande uit tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Michelle, die zich allemaal een weg banen door de chaos van de liefde. Alles draait om de eerste verliefdheid, lust, affaires, kinderwensen enzomeer. Wie Van Mieghems grootspraak wil gaan ontmaskeren, kan dat op alle uren, bij Kinepolis.

De overige films in de programmatie van de komende week zijn: Harry Potter, Zot van A, Zapunzel, Red, Life as We Know It en Sint. Je kan deze week bij Kinepolis Leuven ook twee keer naar Theater in de Cinema: donderdag om acht uur projecteert men Hamlet, zaterdag om zes uur Don Carlo.


Voor de exacte vertoningsuren kan je terecht op de website van Kinepolis.


CINEMA ZED


Cinema Zed, maar eigenlijk het hele Stuk, is een hele week in de ban van het Internationale Kortfilmfestival van Leuven. Je kan er in theorie 250 kortfilms, animatiefilms, clips en documentaires uit tientallen landen gaan bekijken, allemaal netjes geordend in 10 categorieën. Centraal in het programma staan de Vlaamse en de Europese kortfilmcompetitie, maar daarnaast zijn er ook de specials. Zo richt het festival dit jaar de schijnwerpers op de Nederlandse kortfilm en presenteert het compilaties Comedy Shorts, Animation Nations, Kortfilms voor Kinderen en ook “The Labo” voor experiment. Alle informatie staat op www.kortfilmfestival.be, maar zo meteen krijg je al een aantal aanraders van Diederik, want die kampeerde de voorbije dagen al op het festival

0 reacties :: Programmatie van 8-12 tot 14-12-2010