Programmatie 12-01 tot 18-01-2011

KINEPOLIS

In: The Green Hornet, Let Me In

Uit: Saw 7, Somewhere

Deze week zijn er twee nieuwe films. In The Green Hornet maken we kennis met de losbandige Britt Reid, die opgeschrikt wordt door de mysterieuze dood van zijn vader. Britt erft daardoor het grootste krante krantenimperium van L.A. en besluit zijn leven een andere wending te geven. Met de hulp van zijn vriend en martial artsexpert Kato en zijn secretaresse Lenore trekt Britt 's nachts de straten op om de misdaad te bestrijden als 'The Green Hornet'.

De horrorthriller Let me In vertelt het verhaal van de 12-jarige Owen die op school veel gepest wordt. Zijn enige vriendje is het buurmeisje dat pas in de stad is komen wonen. Vanaf dat moment vinden er echter vreemde gebeurtenissen plaats en komt Owen langzaam maar zeker achter het vreselijke geheim van zijn buurmeisje.


Verder kun je in Kinepolis terecht voor The Tourist, Mega Mindy, Harry Potter 7, Frits & Freddy, Love and Other Drugs, Meet the Parents: Little Fockers, Narnia 3, Rapunzel, New Kinds: Turbo en Smoorverliefd.



CINEMAZED

Four Lions vertel het verhaal van vier Britse moslims die vastbesloten zijn de ‘kuffar basterds’ (de ongelovige schoften) op te blazen met een grote zelfmoordaanslag. Barry, de Engelsman die zich recent bekeerde wil zich laten gelden als nieuw gelovige, Omar wil geen anonieme nobody meer zijn, Waj waant zich de Pakistaanse Rambo en Fessal is gewoon een meeloper. De vier ‘leeuwen’ blijken ontzettende klungels. Ze zijn volledig verwesterd en hun halfslachtige methodes blijken helemaal niet in staat om een serieuze bedreiging te vormen voor de de veiligheid van hun land. Als de vier vrienden een aanslag beramen tijdens de London Marathon loopt hun plan echter volledig uit de hand.

In Rare Exports maken we kennis met de jonge Pietari. In zijn buurt doen onderzoekers een macabere vondst: ze vinden een Kerstman die er volgens de legende begraven lag. Niet de traditionele Kerstman, maar de kwaadaardige lokale variant die de hoofdrol speelt in vele oude volkssprookjes en sagen. Niet veel later stoten Pietari en zijn vrienden op een veld vol dode rendieren. De meeste dorpelingen geven een wolf de schuld, maar Pietari en zijn vriend Juuso weten dat er heel iets anders aan de hand is...

Potiche is de nieuwe film van François Ozon. In het noorden van Frankrijk tijdens de jaren ’70 is de brave onderdanige Suzanne getrouwd met een rijke industrieel, die met de ijzeren hand van een ware tiran niet alleen zijn paraplufabriek runt maar zo ook zijn vrouw behandelt. Totdat hij op een onverwacht moment een hartaanal krijgt en enkele maanden uit de running is. Hierdoor moet Suzanne op de voorgrond treden om de noodlijdende fabriek terug overeind te krijgen.

Vervolgens is er de Duitse film Vision – Aus dem Leven Der Hildegard von Bingen. Hildegard wordt geboren in een rijke Duitse familie, die haar op haar 9de overdragen aan een nonnenklooster. Na ettelijke jaren daar doorgebracht te hebben, besluit ze een eigen vrouwenklooster te stichten. Al sinds ze kind was, had Hildegard visioenen die ze nu in de rust van het nieuwe klooster systematisch begint neer te schrijven, maar dit wekt de argwaan van de paus.

De kinderfilm van Zed is deze week Sammy’s avonturen: de geheime doorgang. Na zijn geboorte op een strand in Californië, kruipt Sammy de schildpad naar zee en vindt daar de liefde van zijn leven, Shelly. Hij raakt haar echter meteen ook weer kwijt. Op de epische tocht die alle schildpadden afleggen, voordat ze terugkeren naar het strand waarop ze zijn geboren, trotseert Sammy ieder gevaar in hoop Shelly terug te zien.

0 reacties :: Programmatie 12-01 tot 18-01-2011