Palmares van het Anima Filmfestival 2011

Het Internationaal Festival van de Animatiefilm van Brussel werd op zondag 13 maart afgerond met de bekendmaking van de laureaten van de nationale en internationale competities. Het is Andreas Hykades Love & Theft die de prijs voor de beste internationale kortfilm, geschonken door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in de wacht sleept.

In de categorie kortfilms voor volwassenen werd de Franse film Rubika van Claire Baudean, Ludovic Habas, Mickaël Krebs, Julien Legay, Chao Ma, Florent Rousseau, Caroline Roux en Margaux Vaxelaire bekroond. Bij de studentenfilms kreeg de Tsjechische Alexandra Hetmerova de meeste stemmen van de jury voor haar eindwerk aan de fameuze FAMU in Praag, Swimming Pool.

Chico & Rita

Chico & Rita

Het festivalpubliek mocht een langspeelfilm bekronen met de Publieksprijs: die gaat uiteindelijk naar Chico & Rita, de Spaans-Britse langspeler van Fernando Trueba, Javier Mariscal en Tono Errando Mariscal. Beste lange kinderfilm werd The Borrowers van Hiromasa Yonebayashi.

De publieksprijs voor kortfilms ging naar Rubika van Claire Baudean, Ludovic Habas, Mickaël Krebs, Julien Legay, Chao Ma, Florent Rousseau, Caroline Roux en Margaux Vaxelaire; die voor de beste film uit de Animeernacht naar de Spaanse slowmotionfilm Vicenta van Sam.

Kin

Kin

In de competitie voor Belgische kortfilms ging de Grote Prijs van de Franse Gemeenschap naar Kin van het Atelier Collectif ZOROBABEL, La Nuit de l'ours van Alexis Fradier, Julien Regnard, Pascal Giraud die de TV Paint Prijs voor de beste korte studentenfilm wegkaapte. De SACD-prijs ging naar L'Oeil du Paonvan Gerlando Infusa, de SABAM Prijs naar Vasco van Sébastien Laudenbach.

De volgende editie van ANIMA is de eenendertigste. Deze editie vindt plaats van 17 tot 25 februari 2012 in Brussel.


(Bron: www.anima.eu)

0 reacties :: Palmares van het Anima Filmfestival 2011