Programmatie 13/04-19/04

KINEPOLIS

Red Riding Hood is het alombekende sprookje “Roodkapje” in een dark fantasy kleedje. Valerie woont in een klein dorp in het bos en is verliefd op de houthakker Peter, maar haar ouders hebben haar uitgehuwelijkt aan de zoon van de edelsmid. Valerie en Peter zijn van plan er samen van door te gaan, totdat de weerwolf die het dorpje met tussenpozen terroriseert, weer blijkt te hebben toegeslagen.

Scream 4 is het langverwachte vierde deel van de Scream-films, waarvan het laatste deel in 2000 in de bioscopen verscheen. 10 jaren zijn verstreken nadat Sidney voor het laatst is aangevallen door Ghostface. Ze is nu schrijfster en keert voor het eerst sindsdien terug naar haar geboortestad Woodsboro om haar boek te promoten. Daar loopt ze Sherrif Dewey opnieuw tegen het lijf, die inmiddels getrouwd is met journaliste Gale Weathers, haar Tante Kate en haar nichtje Jill. Helaas wacht ook een andere oude bekende haar op.

In Rio: The Movie maken we kennis met een babypapegaaitje, die samen met een stel andere vogels in een bos vlabij Rio de Janeiro woont, tot zij ontvoerd worden door smokkelaars die de vogels meenemen naar Amerika. De babypapegaai wordt ergens gedumpt, waar een jong meisje hem vindt en belooft voor hem te zorgen. 15 jaar later blijkt deze papegaai een van de laatste overlevenden van zijn soort te zijn en verhuist hij terug naar het bos te Rio, tot hij opnieuw in de handen van smokkelaars valt.

In Morning Glory maken we kennis met Becky Fuller, een recent ontslagen nieuwsproducent die het bij het uitvoeren van haar nieuwe job als producent van een niet al te populaire ochtendshow niet gemakkelijk heeft.

Tot slot draaien in de Cinemanie-reeks deze week opnieuw twee films. In Rabbit Hole is de kijker getuige van het rouwproces van twee ouders na het verlies van hun vierjarig zoontje in een auto-ongeluk. The Fighter vertelt het verhaal van bokser Mickey en zijn strijd om het evenwicht tussen zijn aspiraties als bokser en zijn familieleven te zoeken.

Verder kun je terecht bij Kinepolis voor Hop, Big Momma 3, Winnie the Pooh, Rundskop, Sucker Punch, Just Go With It, en Limitless. Van deze laatste twee zult u zodadelijk een recensie hoort. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de Kinepolis-website.

CINEMA ZED

In Cinema Zed kun je in de eerste plaats terecht voor Die Fremde. De jonge Turkse Umay houdt het niet meer uit bij haar agressieve echtgenoot in Istanbul en vlucht met haar zoontje Cem naar haar ouders in Berlijn. Het aanvankelijk blije weerzien maakt al gauw plaats voor woede en onbegrip wanneer blijkt dat dochterlief niet tijdelijk op bezoek is, maar vastbesloten is al haar bruggen te verbranden en een nieuw, geëmancipeerd leven in het Westen wil beginnen.

In Rien à Declarer, van de regisseur van Bienvenue Chez Les Ch’tis, gaan we terug naar eind 1992, wanneer het Verdrag van Schengen in voege gaat: vrije doorgang aan de grenzen tussen de meeste Europese landen. Ook aan de Frans-Belgische grens zien beide douanekorpsen met lichte paniek in de ogen het einde van hun gezapig bestaan naderen. Er moet een nieuwe mobiele Frans-Belgische eenheid worden opgericht, en daar wringt het schoentje: de Belgische douanier Ruben Vandevoorde is niet alleen bijzonder overijverig, hij is bovenal notoir francofoob. Mathias Ducatel, zijn Franse collega, wil kost wat kost op goede voet staan met Ruben, want hij heeft een oogje op diens zus, Louise, die de chocoladewinkel in het dorp openhoudt. Ruben van zijn kant wil niet liever dan zijn zus gelukkig zien... met een Belg uiteraard.

How Much Does Your Building Weigh Mister Foster? is een documentaire over Norman Foster, het brein achter sommige van de meest tot de verbeelding sprekende architecturale hoogstandjes: de luchthaven van Beijing, de koepel van de Rijksdag in Berlijn of de Swiss Re toren (de zogenaamde ‘erotic gurkin’) in Londen. Voor Foster is ieder ontwerp, iedere schets een poging om door design de kwaliteit van het leven te verbeteren in een tijd waarin meer en meer mensen in steden wonen.

In Classic Slapstick krijgen we een compilatie aangeboden van 5 slapstickfilms en filmfragmenten uit de periode 1915-1930, waarin alle grote namen aan bod komen: Buster Keaton, Laurel & Hardy en Charlie Chaplin passeren de revue. En zoals het ook in die tijd de gewoonte was, wordt de vertoning live begeleid op piano, door pianist Jacques Motman. Deze film wordt gecategoriseerd als kinderfilm, maar is zeker ook voor de volwassen kijkers onder ons een aanrader, net als de tweede Zed kinderfilm van deze week, Disney’s Fantasia. De derde kinderfilm deze week is de Krokodillenbende. De 10-jarige Hannes wil dolgraag toetreden tot de Krokodillenbende, het kliekje van de jongeren uit de buurt. Tijdens zijn ontgroeningsproef loopt het flink fout: hij glijdt van een dak af en eindigt bengelend aan de rand van de dakgoot. Gelukkig was Kai, die in een rolstoel zit, net op dat moment door zijn verrekijker naar buiten aan het kijken. Hij krijgt de in arme Hannes in beeld en belt onmiddellijk het noodnummer. Wanneer Hannes later zijn redder wil bedanken, worden ze meteen beste vrienden. En natuurlijk wil hij ook deel uitmaken van het vriendenclubje. Maar daar is niet naar de zin van de andere Krokodillen die een jongen in een rolstoel maar een lastpak vinden.

Tot slot draait in Cinema Zed deze week ook het Filmfestival Delicatessen, een selectie van de beste kortfilms die tijdens de competitie van het Kortfilmfestival in december werden vertoond.

0 reacties :: Programmatie 13/04-19/04