Programmatie

Op woensdag begint de nieuwe filmweek, dat betekent dat de bioscopen hun filmaanbod uitmesten en verversen.

Nieuw in de aanbieding in Kinepolis is de nieuwe Kuifje-film. Er bestonden al tekenfilms van Kuifje, maar dit is een grootschalig project, met echte acteurs die via de motion capture-techniek vorm en beweging geven aan de personages van Hergé. Steven Spielberg, altijd al een kleine jongen gebleven, leidde het project en liet zich door het koningshuis verleiden om de wereldpremière dit weekend in Brussel te houden. In ruil kreeg hij een ereteken van Didier Reynders, die de film weliswaar niet gezien had. En daarmee is Steven Spielberg nu Commandeur in de Kroonorde. Het verhaal van de film is losjes gebaseerd op het album Het Geheim van de Eenhoorn en is zowel in de Engelse als in de Nederlandse versie te bekijken.

Ook nieuw in Kinepolis is Code 37, de film gebaseerd op de gelijknamige tv-reeks en meteen ook het langspeelfilmdebuut van Jakob Verbruggen.

En tot slot is er The Ides of March, de nieuwe film van en met George Clooney. Het is zijn vierde film als regisseur, na Confessions of a Dangerous Mind, het uitstekende Good Night and Good Luck, en Leatherheads. In zijn nieuwste speelt Ryan Rosling een geëngageerde communicatiemedewerker in een campagne voor het Witte Huis, die de duistere kantjes van de politiek ontdekt. Clooney strikte verder nog Paul Giamatti, Jeffrey Wright en Philip Seymour Hoffman.

Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn, Code 37 en The Ides of March zijn alledrie vanaf morgen te bekijken in Kinepolis Leuven.

Ook Contagion speelt daar nog, de nieuwe van Steven Soderbergh – die bespreken we straks – maar Les Géants, de geweldige adolescentenfilm van Bouli Lanners die we vorige week nog drieëneenhalve ster gaven, verdwijnt uit de programmatie.

Niet getreurd echter, want vanaf 2 november neemt Cinema Zed Les Géants op in zijn programmatie. In afwachting daarvan kan u er de komende filmweek terecht voor twee andere recente releases: Howl en The Trip.

Howl is een biografische film van Allen Ginsberg, genoemd naar zijn laatste gedicht, en van de hand van de documentairemakers die eerder ook al The Times of Harvey Milk regisseerden.

En The Trip is de nieuwe van Michael Winterbottom, een kwaliteitslabel op zich. Maar: verwacht geen rauw-realistisch drama deze keer, The Trip is een komedie over twee rivaliserende acteurs die tijdelijk gaan werken voor een restaurantgids.

Cinema Italiano, de Italiaanse filmreeks van deze maand, serveert Ladri di Biciclette Vallanzasca gli Angeli del Male en ook nog eens Habemus Papam.

En volgende dinsdagavond is er een sneakvertoning in Cinema Zed, om half 11.

Tot zover het filmoverzicht van deze week.

0 reacties :: Programmatie