Programmatie 9-15 november 2011

KINEPOLIS


Kinepolis start de nieuwe filmweek met 2 nieuwe films en 2 avant-premières.

Als eerste nieuwe film is er Het varken van Madonna, een nieuwe Vlaamse productie. Handelsvertegenwoordiger Tony is op verkoopsmissie in de Westhoek om Porki aan de man te brengen, een mechanisch varken dat lustopwekkende geuren verspreidt waardoor varkens zich sneller zouden voortplanten. Hij komt vast te zitten in een gehucht met de naam Madonna, wat ooit het strijdtoneel van de eerste wereldoorlog was. Hij maakt kennis met lerares Maria, die zich als enige bekommert om het lot van haar bijna uitgestorven dorp, en met het spook van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, dat regelmatig een babbeltje komt doen met Tony over de gruwelen die hij destijds heeft meegemaakt.

Ten tweede, in de aanloop naar de feestdagen, speelt ook Sinterklaas en het geheim van 5 december. In dit nieuwe verhaal lopen de Pieten op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de kadootjes te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis. Wanneer Sinterklaas druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Gaat het lukken om voor pakjesavond alle kinderen hun cadeautjes te bezorgen?

Kinepolis presenteert zoals gezegd ook maar liefst 2 avant-premières deze week.

In In time zien we Justin Timberlake nog eens paraderen. De film speelt zich af in de nabije toekomst. Wanneer iemand 25 jaar wordt, heeft hij nog één jaar om extra tijd te kopen en langer te leven. Wie arm is en geen geld heeft voor extra tijd, moet alles doen om nog iets langer te kunnen leven. Voor de jonge Will zit de tijd er bijna op, als hij ook nog ten onrechte wordt beschuldigd voor moord, trekt hij ten strijde tegen het systeem waar tijd letterlijk geld waard is.

Als tweede avant-première is er de nieuwe animatiefilm Puss in Boots, de spin off-film waarin de Gelaarsde Kat uit de Shrek-reeks de hoofdrol speelt. Het verhaal speelt zich af voor de Kat Shrek en Donkey heeft leren kennen. De Gelaarsde Kat, wereldwijd bekend als durfal, charmeur en supercoole vogel, was niet van jongs af aan voorbestemd om uit te groeien tot een legendarische held. Kat groeide op in een klein weeshuis, met als enige vriend het ondeugende ei Humpty Alexander Dumpty. Samen met straatpoes Kitty Softpaws beleven ze allerlei doldwaze avonturen, waardoor Kat, aanvankelijk een doodgewone kwajongen, uiteindelijk op de lijst van gezochte schurken belandt.

Verder kun je nog terecht voor: De avonturen van Kuifje, Code 37, Drive, Footloose, Paranormal Activity 3, Contagion, Ides of March, Johnny English Reborn, The Thing en Hasta La Vista. Voor meer informatie over al deze films en de vertoningen, verwijzen we julie graag door naar de website.



CINEMA ZED


Als recente release speelt deze week Woody Allens laatste prent, Midnight in Paris. Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsleven, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden genoeg om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

Van 8 tot 26 november vindt in en rond Leuven bovendien de 11de editie van het Holebifilmfestival plaats.

In deze reeks speelt deze week de documentaire Silent Stories. We maken kennis met vier mensen die één ding gemeen hebben: ze zijn hun land ontvlucht omwille van hun seksuele geaardheid – het was vluchten, of sterven voor Jean-Louis, een homo uit Senegal, Arezki, een biseksuele Algerijn, Rabiatou, een lesbische vrouw uit Guinee en de transseksuele Sara uit Irak. Alle vier werden anderhalf jaar lang gevolgd door De Morgen-journaliste Catherine Vuylsteke en regisseuse Hanne Phlypo in hun strijd met zichzelf en hun vaderland en hun zoektocht naar aanvaarding.

Ten tweede speelt de Noorse productie Fjellet, oftewel The Mountains. Nora en haar vriendin Solveig beginnen aan een lange tocht door het prachtige, besneeuwde landschap van Noorwegen. Deze reis moet hen op de top van een van de bergen brengen. De gevoelige Solveig is drie maanden zwanger en in de ogen van Nora kan ze maar weinig goed doen. Hoe verder ze de bergen in reizen, hoe dichter ze in de buurt komen van een plek waar twee jaar terug een tragisch ongeluk gebeurde.

Release vertelt het verhaal van de jonge priester Jack. Wanneer hij in de gevangenis terecht komt, moet hij zich aanpassen aan een ruwe vijandige wereld met corrupte bewakers en een kwetsbare celgenoot. De gedetineerden weten niet precies waarvoor hij is veroordeeld. Om dat te achterhalen stoken ze zijn jonge celgenoot Rook op. Maar wanneer Jack hem redt van een afranseling, moet hij zelf bescherming gaan zoeken. Die krijgt hij van de gevangenisbewaarder Martin en de twee mannen worden verliefd op elkaar.

In For 80 days maken we kennis met Axun, die naar het ziekenhuis gaat om voor de ex-man van haar dochter te zorgen. Dan blijkt de vrouw die voor de andere patiënt in de kamer zorgt, tot haar verbazing haar vroegere hartsvriendin Maite te zijn. Axun en Maite zaten samen in het middelbaar in een tijd waar hun relatie niet méér mocht zijn dan vriendschap. 50 jaar later wordt al snel duidelijk dat de chemie tussen hen onveranderd is.

Children of God vertelt het verhaal van de jonge kunstenaar Johnny, die naar de Bahama's gaat om inspiratie op te doen. Al snel ontmoet hij Romeo, een aantrekkelijke donkere muzikant. Hoewel Romeo verloofd is, is er overduidelijk sprake van aantrekkingskracht tussen de twee mannen. Romeo heeft wel eerder met mannen geëxperimenteerd, maar de gevoelige Johnny is niet zomaar een flirt en hun relatie wordt al snel gecompliceerder dan een leuke vakantieliefde. Beiden moeten hun affaire geheimhouden, want er woedt een agressieve, gewelddadige antihomocampagne op de eilanden, aangewakkerd door de leiders van de Kerk.

Naast deze langspeelfilms is er ook de Holebi Kortfilmreeks. Vorig jaar werd voor de eerste keer een Holebikort-wedstrijd gehouden, waarvoor filmmakers uit binnen- en buitenland hun kortfilm konden insturen. Student, professioneel of amateur, iedereen mocht deelnemen, zo lang de film een holebithema behandelde. Een professionele jury koos uit de inzendingen 3 laureaten, het Leuvense publiek bekroonde de Nederlandse film Suikertrip tot de winnaar. Tijdens Holebikort kan je de laureaten van 2010 opnieuw bekijken en kennismaken met de genomineerden van 2011.

Volledig nieuw in het Holebi filmfestival is dit jaar de Youtube-compilatie. Het holebithema wordt bekeken door de lens van, onder meer, de reclamewereld, regisseurs en de politiek - en dat alles op een ludieke, erotische, ontroerende of strijdlustige manier. De plek waar al dit materiaal gevonden is: YouTube natuurlijk. De vertoning hiervan is bovendien gratis toegankelijk!

De Zed-kinderfilm tot slot deze week is Beestenboot. Een nieuwe zondvloed bedreigt de Aarde. De kikkers zijn op de hoogte en pogen de mensen te waarschuwen. De kleine Tom en zijn buurmeisje Lili willen als enigen luisteren naar de boodschap: Tom gaat het vertellen aan zijn pleegvader, een oude zeerot en inventief knutselaar. Terwijl het begint te regenen zonder ophouden, bouwt Toms pleegvader een geïmproviseerde ark waarin nog net plaats genoeg is om ook de dieren van de nabijgelegen zoo te redden - het begin van een spannend en hongerig avontuur.

Voor meer informatie over de programmatie van Cinema Zed, check de website.

0 reacties :: Programmatie 9-15 november 2011