KINEPOLIS

Uit de programmatie zijn verdwenen DE GELAARSDE KAT, MEGA MINDY EN DE SNOEPBARON NV DIG, SHERLOCK HOLMES 2, RUNDSKOP, INTOUCHABLES, GROENTEN UIT BALEN, JANE EYRE, SHAME, SLEEPING BEAUTY en TWILIGHT.

In de plaats komt een hele resem nieuwe films: THE DEVIL INSIDE, JACK & JILL, THE DESCENDANTS, THE IRON LADY, ONE FOR THE MONEY en MY WEEK WITH MARILYN.

De nieuwe horrorthriller The Devil Inside vertelt het verhaal van een vrouw die betrokken raakt bij duiveluitdrijvingen. Ze probeert te ontdekken wat er gebeurd is met haar moeder, die in een gesloten inrichting in het Vaticaan zit en wordt verdacht moord op drie mensen...

In Jack and Jill is Jack Sadelstein (Adam Sandler) een succesvolle reclameman die met zijn vrouw (Katie Holmes) en kinderen in Los Angeles woont. Elk jaar ziet hij op tegen één jaarlijks event: het bezoek van zijn tweelingzus Jill (Adam Sandler) tijdens Thanksgiving. Het aandacht trekken en het passief agressieve gedrag van Jill, zorgt ervoor dat het rustige leven van Jack compleet overhoop gehaald wordt.

In The Descendants maken we kennis met Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar die is getrouwd met een prachtige vrouw, die nu door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn dochters van 10 en 17 jaar oud zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en land te verkopen aan een rijke vastgoedeigenaar. Twijfelend om de stekker uit het apparatuur te halen dat zijn vrouw in leven houdt, komt Matt erachter dat zij een affaire had. Samen met zijn twee dochters gaat-ie op zoek naar de betreffende persoon.

The Iron Lady vertelt het indrukwekkende verhaal van Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke Britse premier, en de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het is een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden. Een verrassend en intiem portret van een bijzondere en complexe vrouw, met een alles overstijgende rol van Meryl Streep als The Iron Lady.

One For The Money, gebaseerd op het gelijknamige boek, gaat over de net gescheiden en ontslagen Stephanie Plum (Katherine Heigl), die uit wanhoop gaat werken voor het tweederangs schuldsaneringsbureau van haar onbetrouwbare neef en hiermee in bizarre en hilarische situaties terechtkomt.

In de zomer van 1956 bracht filmicoon Marilyn Monroe (Michelle Williams) voor het eerst een bezoek aan Engeland voor de opnames van The Prince and the Showgirl. In dezelfde zomer mocht de net aan Oxford afgestudeerde Colin Clark (Eddie Redmayne) voor het eerst voet zetten op een filmset. Met de ambitie om ooit beroemd filmmaker te worden, neemt hij een baantje aan als 3e assistent op de set van The Prince and the Showgirl, een ervaring waar hij 40 jaar later een boek over schrijft. Eén week mist echter in zijn schrijven... My Week with Marilyn is gebaseerd op dit pas jaren later gepubliceerde hoofdstuk over deze week en geeft op intieme wijze inzicht in de korte, intense connectie tussen een van de bekendste vrouwen uit de filmgeschiedenis en een jonge man die haar beter begreep dan iedereen.

Verder spelen ook nog War Horse, Tot Altijd, The Girl With the Dragon Tattoo en Alvin and the Chipmunks 3. Voor meer informatie, check de Kinepolis website.

CINEMA ZED

Een kasteel, een tuin met bloemen en een dreigend bos. Tot hier de ingrediënten van een schilderij dat de Schilder in de film Le Tableau om mysterieuze redenen niet heeft afgewerkt. In het schilderij leven 3 soorten personages: de tot in de puntjes afgewerkte Alklaren, de Niafs van wie enkel de kleuren ontbreken, en de Ruwlijners, die het schetsstadium nooit zijn ontgroeid. De Alklaren wanen zich superieur, grijpen de macht en openen de jacht op de Niafs en de Ruwlijners. Ervan overtuigd dat enkel de Schilder de orde kan herstellen door het schilderij af te werken, besluiten Ramo, Lola en Veer uit het schilderij te springen om hem te gaan zoeken. Maar wat is er van de Schilder geworden? Waarom heeft hij hen opgegeven? Waarom heeft hij een aantal van zijn doeken vernield? Zullen ze op een dag het geheim van de Schilder kennen?

Het taboedoorbrekende Circumstance is het debuut van schrijver en regisseur Maryam Keshavarz en winnaar van de Drama Publieksprijs op het Sundance Film Festival van 2011. De 16-jarige Atafeh komt uit een welgesteld, liberaal gezin. Haar beste vriendin, Shireen, woont bij haar oom; haar overleden ouders waren ferme tegenstanders van het Iraanse regime. Samen doen ze hun best de strijd met hun wereld aan te gaan en zoeken ze de grenzen op van de regels waaronder ze leven: ze gaan uit in de underground clubscene van Teheran, dromen van een zorgeloos bestaan in het rijke Dubai en ontdekken de seksuele aantrekkingskracht die tussen hen heerst... Wanneer de aan drugsverslaafde broer van Atafeh terugkeert uit het afkickcentrum, sluit hij zich aan bij de moraalpolitie. Hij wordt steeds extremer in zijn gedrag en geloof en is in het bijzonder gefixeerd op de relatie tussen zijn zusje en Shireen.

In House of Branching Love maken we kennis met familietherapeute Juhani en zijn vrouw, bedrijfstrainer Taula. Ze besluiten op een beschaafde manier van elkaar te scheiden. Ondanks deze goede bedoelingen, krijgen de dingen een lelijke wending en worden ze geconfronteerd met de geschiedenis van hun huwelijk en vlagen van liefde en haat.

Small Town Murder Songs is de derde film binnen het kader van de naturalistische Amerikaanse cinema. Een kleine mennonietengemeenschap wordt opgeschrikt door de vondst van een lijk. Wie is deze vrouw, wie heeft haar vermoord en waarom werd ze zo vreselijk toegetakeld? Lokale politiechef Walter, die zelden meer doet dan snelheidsboetes uitschrijven, leidt de zaak. Door zijn turbulente verleden is de intussen hypergelovige Walter echter niet meteen geliefd in het dorp en dat maakt het onderzoek er niet makkelijker op.

Binnen de Roman Polanski special speelt Carnage enkel nog woensdag om 20u. Daarna komt Knife in the Water uit 1962. Andrzej en Krystyna, een welstellend koppel, zijn onderweg naar hun jacht voor een weekendje uit op het water wanneer ze bruusk gestopt worden door een lifter. In eerste instantie werkt de jonge, atletisch gebouwde man Andrzej op de zenuwen maar hij besluit hem toch een lift te geven. Omdat hij wil bewijzen aan Krystyna dat hij als oudere man niet moet onderdoen voor een viriele jonge bink, besluit hij om de lifter zelfs mee uit te nodigen op hun zeiltochtje. En zo begint een subtiel steekspel op het water tussen de twee mannen waarbij de ene met zijn intelligentie en de andere met zijn kracht probeert om indruk te maken op Krystyna.

In de documentaire Owning the Weather wordt het fenomeen van geo-engeneering onder de loep genomen. Niets is meer alledaags dan het weer, en tegelijk is er niets meer angstaanjagend dan het weer dat op hol slaat in de vorm van orkanen of droogtes. Al eeuwenlang zoekt de mens naar manieren om de natuur te manipuleren, maar dankzij de technologische vooruitgang van de laatste 3 decennia lijkt de ultieme droom om het klimaat te bepalen binnen handbereik. Of toch niet?

Tot slot speelt deze week de kinderfilm Minoes. Tibbe, een beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, ligt onder vuur bij zijn redactie. Hij moet heet-van-de-naald en relevant nieuws verzamelen, maar de verlegen Tibbe weet niet hoe hij daar aan moet komen. De hoofdredactrice geeft hem nog één kans. Terwijl Tibbe zoekt naar een oplossing, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is naar eigen zeggen vroeger een kat geweest en ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt voor de krant, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.

Voor meer informatie verwijzen we jullie graag door naar de website van Cinema Zed.

0 reacties ::