Palmares Anima 2012

Zondagavond 26 februari viel ook het doek over de 31e editie van ANIMA, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, dat nooit eerder zo druk bezocht werd. Nadat het festival tien dagen lang de verschillende studio’s van het Flageygebouw overspoelde, mochten de jury’s de feestelijkheden afronden met de bekendmaking van het palmares en werden de bekroonde films nog een keer vertoond.


De internationale jury bekroonde de kortfilm The Wonder Hospital van de Zuid-Koreaan Beomsik Shimbe Shim met de Grote Prijs Anima 2012. De winnaar krijgt een bedrag van 2.500€ van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De jury voor de nationale competitie kende de Grote Prijs van de Fédération Wallonie-Bruxelles toe aan Louise-Marie Colon voor haar film La Boîte de sardines. De SACD-Prijs ging naar Natasha van Roman Klochkov en de SABAM-Prijs was voor Duo de volailles, sauce chasseur van Pascale Hecquet. De prijs voor de beste studentenfilm ging naar Boris Sverlow van de Gentse KASK voor zijn film Shattered Past.

Het festivalpubliek koos resoluut voor Arrugas van Ignacio Ferreras als beste langspeelfilm, From Up on Poppy Hill van Goro Miyazaki als beste kinderfilm en de Luminaris van Juan Pablo Zaramella als beste kortfilm. De publieksprijzen worden geschonken door Fluxys.


Noteer alvast de data voor de volgende editie van ANIMA: afspraak van 8 tot 17 februari 2013 in Brussel.

0 reacties :: Palmares Anima 2012