Nieuwe Films [Week van 26 maart tot 1 april]

De Leuvense bioscopen stemmen hun programmatie deze week voor een groot stuk af op het jonge volkje, want het is paasvakantie!


KINEPOLIS LEUVEN


Hier is de nieuwe oogst groter: vier nieuwe films staan er vanaf morgen op het programma.

Eén ervan is de nieuwste film in de Faits Divers-reeks: Linkeroever. Linkeroever is het langspeelfilmdebuut van Pieter Van Hees, die eerder al de kortfilm Penalty maakte. Matthias Schoenaerts en Sien Eggers spelen de hoofdrollen in dit Vlaamse drama.

Ook nieuw vanaf morgen, maar van een heel andere orde, is Drillbit Taylor. In deze puberkomedie speelt Hollywoord-grapjas Owen Wilson een huursoldaat die ingehuurd wordt door drie gepeste schooljongens. Hij moet hun weerbaar maken tegen de grootste pestkop van de school. De regisseur van Drillbit Taylor regisseerde eerder al de flauwe komedie Mr. Deeds, Owen Wilson speelde o.a. in The Wedding Crashers – u weet dus welke puberale onzin u kan verwachten.

En de twee laatste nieuwe films zijn twee échte kinderfilms: The Dragon Hunters en Winx Club. Het zijn opnieuw sprookjesfilms – het genre is heel hip tegenwoordig – maar de Drakenjagers zijn meer iets voor jongens, en The Winx Club is met zijn elfjes een stereotiepe meisjesfilm.

De kinderfilms spelen in de namiddag, Linkeroever en Drillbit Taylor spelen ook ’s avonds – allemaal vanaf morgen in Kinepolis Leuven.



STUDIO FILMTHEATERS


Ook in de Studio Filmtheaters worden kinderen de komende week uitermate verwend. In de namiddag kunnen jongens en meisjes hun ouders meesleuren naar de nieuwe Samson en Gert-film Hotel op Stelten, naar de animatiefilm Horton, de grote sprookjesproductie The Spiderwick Chronicles of naar het iets kleinschaligere Scheepsjongens van Bontekoe. De Studio’s lassen zelfs extra vertoningen in om 11 uur ’s morgens met keuze tussen 4 films.

Voor de ouderen projecteren de Studio’s deze week Il y a longtemps que je t’aime. Kristin Scott-Thomas speelt de hoofdrol in dit zware Franse drama. Meer verklappen we voorlopig niet, een recensie hoort u straks.


CINEMA ZED


Cinema Zed reserveert de kinderfilms zoals altijd voor woensdag- en zondagnamiddag. Deze week is het de beurt aan het Franse De Vos en het Kind – voor wie eens iets anders wil zien dan de drukke Disney- en Plop-films.

En ook ’s avonds is er tijd voor kwaliteitsfilms. Deze week spelen onder meer de recente releases Auf der Anderen Seite, van de maker van Gegen die Wand, en AzuloScuro-CasiNegro.


0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 26 maart tot 1 april]