Nieuwe films [week van 2 tot 8 april]

KINEPOLIS

Vanaf morgen staan in de Leuvense Kinepolis twee nieuwe films op het programma.
De eerste ervan is de actiethriller Vantage point, waarin twee geheime agenten de opdracht hebben president Ashton te beschermen op een belangrijke top. De president wordt echter vrijwel onmiddellijk na zijn aankomst neergeschoten. Getuigen worden met elkaar geconfronteerd, en het is vanuit hun verschillende perspectieven dat de verschrikkelijke waarheid achter de moordaanslag aan het licht komt. Vantage point is een film van Pete Travis.
De tweede is Meet the spartans, de nieuwste komedie van Jason Friedberg en Aaron Seltzer. De heldhaftige Leonidas wil zijn geboorteland beschermen tegen de binnenvallende Perzen (waaronder Ghost Rider, Rocky Balboa en een gebochelde Paris Hilton). Gewapend met enkel een leren onderbroek en een cape leidt hij een groep van dertien Spartaanse krijgers naar de overwinning.
Woensdag kunnen de dames in het kader van Ladies @ movies om acht uur gaan kijken naar de romantische komedie Dan in real life. Donderdag is er een seniorennamiddag, vanaf twee uur, met koffie en cake.

STUDIO FILMTHEATERS

In de Leuvense Studio’s is het programma nog helemaal afgestemd op de paasvakantie.
Zo is er geen delicatesse deze week, maar wel een uitgelezen keuze aan kinder- en tienerfilms: Horton over een nieuwsgierige olifant, Hotel op stelten van Samson en Gert, een verhaal over tienerzwangerschap in Juno en de Scheepsjongens van Bontekoe. Ook zijn er speciale ochtendvoorstellingen van deze films om elf uur voor maar vijf euro.
Verder zijn er ook twee nieuwe films.
Ten eerste is er The Year My Parents Went On Vacation. Mauro wordt door zijn vader en moeder bij zijn opa in een Joodse buurt van Sao Paolo afgezet. Terwijl zijn ouders hals over kop vetrekken komt Mauro erachter dat zijn opa net is overleden. Heel het land is in de ban van het WK voetbal van 1970, maar Mauro moet alleen zijn plan trekken.
The Banishment, ten tweede, is een film van gouden Leeuw winnaar Andrei Zviaguintsev over een man die de stad verlaat met zijn vrouw en kinderen om zich op het platteland te vestigen. In dit idyllische kader steken oude spanningen binnen het paar weer de kop op.


CINEMA ZED

Ook het aanbod van Cinema ZED staat in het teken van de jeugd. Zo staat er een heuse Roald Dahl marathon op het programma, met voorstellingen telkens om half drie en om half vijf. U kan gaan kijken naar: Charlie and the Chocolate Factory (donderdag en zondag), De GVR (zaterdag), James and the giant peach (donderdag en zondag), Danny le champion du monde (zaterdag), Matilda (woensdag en vrijdag), en The Witches (woensdag en vrijdag).
Ook staan er vier betere films op het avondprogramma.
In Aanrijding in Moscou van Christophe Van Rompaey, ziet u onder meer Barabara Sarafian, Johan Heldenbergh en Jurgen Delnaet aan het werk. Huismoeder Matty en truckchauffeur Johnny rijden tegen elkaar aan op een parkeerterrein van een supermarkt. De vlammende ruzie vormt het begin van een romantisch verhaal vol drama en humor.
Flamenco van regisseur Carlos Saura is een muziekfilm uit 1995. Het is een eerbetoon aan de schoonheid en diversiteit van de Spaanse nationale dans: de flamenco. Gebruikmakend van de minimalistische setting van een oud treinstation; Plaza de Armas in Sevilla, passeren zo'n 300 performers de revue. Flamenco werd genomineerd voor een Goya voor Beste Cinematografie.
Ook de zwangere tiener Juno staat deze week op het programma van cinema ZED.
Ricky Gervais, ten slotte, kennen we in de eerste plaats als de onuitstaanbare baas uit The Office. Maar voor hij bekend raakte trad hij vaak op als stand-up comedian in Londense theaters. Sinds 2003 staat Gervais er terug. Animals is zijn eerste show in een nieuwe reeks. Gervais toont er die kant van het dierenrijk die de meeste natuurprogramma's jammer genoeg vergeten. Over die ergerlijke panda's die maar geen seks willen hebben, de homoseksuele neigingen van de zeekoe tot, op z'n zachtst gezegd, eigenzinnige analyses van de Bijbel.

0 reacties :: Nieuwe films [week van 2 tot 8 april]