Nieuwe Films [Week van 23 tot 29 april]

KINEPOLIS LEUVEN

In: The Ruins, The Mist
Out: Vantage Point, Winx Club, Untraceable

In The Ruins besluiten een aantal toeristen hun Mexicaanse strandvakantie in te ruilen voor een tocht in de jungle. En daar komen ze natuurlijk allerlei griezeligs tegen, dat zich verschuilt in de ruïnes.

En huiveren kan ook met The Mist: hier schuilt het kwaad – hoe kan het ook anders – in de mist. Een afgelegen stadje wordt op een dag in de mist gehuld en de bewoners moeten zich in de supermarkt verschuilen tegen allerlei vieze en bloeddorstige beesten. Deze The Mist is een Stephen King-verfilming en probeert ook iets te zeggen over de kleine kantjes van de mens zelf, maar bovenal is het natuurlijk gewoon een lekker ouderwetse slachtpartij. En daarmee gaat het verder bergaf met regisseur Frank Darabont, die begon met The Shawshank Redemption en via het matige The Green Mile aanbelandt bij The Mist.
The Ruins en The Mist spelen vanaf morgen in Kinepolis Leuven, op alle uren.

Bij Kinepolis kan je de komende week ook terecht voor 21, The Eye, U2 3D, Meet The Spartans, Funny Games U.S., Horton, The Other Boleyn Girl, Hotel Op Stelten, Step Up 2 The Street & Linkeroever.

STUDIO FILMTHEATERS

In: The Band's Visit, The Other Boleyn Girl
Out: Funny Games U.S.

De Funny Games-remake van Michael Haneke verdwijnt al na één week uit de programmatie van de Studio’s.
In de plaats komen The Other Boleyn Girl, die tot nu toe enkel in Kinepolis speelde, en de nieuwe film The Band’s Visit.

De band uit de titel van deze film is de politiefanfare van Caïro, die een bezoek brengt aan Israël om in een Arabisch kunstencentrum te spelen. Maar het bezoek loopt mis: ze worden niet opgewacht aan de luchthaven en nemen de verkeerde bus. Deze minimalistische, tragikomische film was de sneak van afgelopen week in de Studio’s – een bespreking hoort u straks. The Band’s Visit wordt vanaf morgen op alle uren vertoond in de Studio’s.

Verder draaien de komende week ook The Year My Parents Went On Vacation, Il Y A Longtemps Que Je T'Aime, Horton, Juno, Darjeeling Limited, Once, There Will Be Blood, Into The Wild & No Country For Old Men in de Studio's.

CINEMA ZED


Cinema Zed is nog altijd de thuishaven van gemiste films en gouden klassiekers, maar af en toe is er ook eens een première te zien die elders niet aan bod komt. Import / Export is zo’n film. Misschien herinnert u zich Hundstage nog, de vorige film van regisseur Ulrich Seidl: een harde en droogkomische film was dat over een stel geschifte personages in een veel te hete zomer In Import / Export gaat het over een troosteloze Oostenrijker en een al even troosteloze Oekraïense die in elkaars geboorteland hun heil zoeken – zonder succes uiteraard.
Import / Export speelt dit weekend in Cinema Zed.

Verder kan je de komende week ook in Cinema Zed terecht voor Le Quai des Brûmes, Lust, Caution, Fados & Pablo Francisco: Bits and Pieces.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 23 tot 29 april]