Nieuwe Films [Week van 21 tot 27 mei]

KINEPOLIS

In: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Over Her Dead Body

Out: Definitely Maybe, Fool's Gold, Step Up 2 The Street, The Other Boleyn Girl

Het Festival van Cannes draait op volle toeren en is opnieuw een mengeling van arthouse-films in competitie en grote publieksfilms. Op de auteursfilms is het nog even wachten, maar de de blockbusters hebben natuurlijk een wereldwijde release en zo komt ook de nieuwe Indiana Jones-film morgen bij ons in de zalen.
'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull', zo heet de vierde film in de reeks. Veel is er niet veranderd, 27 jaar na Raiders of the Lost Ark: Steven Spielberg regisseert opnieuw en ook de bejaarde Harrison Ford speelt weer mee.
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull speelt op alle uren.

Kinepolis Leuven brengt naast Indiana Jones Over Her Dead Body uit. Deze komedie is het regiedebuut van Jeff Lowell, een Hollywood-scenarioschrijver van o.a. John Tucker Must Die. Deze keer zit er een beetje magie in: een meisje doet over de grenzen van leven en dood het onmogelijke om de nieuwe relatie van haar ex-vriendje te kelderen. Over Her Dead Body speelt vanaf morgen op alle uren.


STUDIO FILMTHEATERS

In: Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull, Lemon Tree
Out: Homesong Stories, Buddha Collapsed Out Of Shame, The Other Boleyn Girl, No Country For Old Men

Ook in de Studio's komt de nieuwe Indiana Jones-film deze week in de zaal. Net als bij Kinepolis speelt deze film hier ook op alle uren.

Van een heel andere orde is de Israëlische film Lemon Tree. Wanneer de Palestijnse Salma op een dag de nieuwe Israëlische minister van Defensie en diens vrouw als buren krijgt, dreigt de citroenboomgaard die haar zo dierbaar is te moeten verdwijnen. De Israëlische veiligheidsdiensten blijken immers nogal paranoïde als het op veiligheid aankomt. Ze vrezen namelijk dat terroristen van deze boomgaard gebruik zouden maken bij een aanslag op de minister. Salma is echter niet zomaar bereid zich neer te leggen bij deze beslissing. Lemon Tree wordt vanaf morgen vertoond op de beide avondvoorstellingen.

CINEMA ZED

In Cinema Zed is het Docville-festival afgelopen; wij blikken straks terug op dit fijne documentaire-festival. Maar de Zed-programmatie loopt nog eventjes door, tot aan de terrasfilms in de maand juni. Deze maand kan u nog in Cinema Zed terecht voor een aantal films in de sfeer van mei '68: er is de verfilming van The Unbearable Lightness of Being, en ook Yellow Submarine.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 21 tot 27 mei]