Nieuwe Films [Week van 18 tot 24 juni]

Eindelijk beweegt er weer wat in de Leuvense filmprogrammatie. Kinepolis en de Studio’s brengen samen vijf nieuwe films uit en Cinema Zed begint aan zijn laatste week terrasfilms.



KINEPOLIS


In: Made Of Honour, Forgetting Sarah Marshall
Out: Over Her Dead Body, Street Kings

Made of Honour is een komedie van de brave soort: een jongeman met succes bij de vrouwen beseft dat zijn ware liefde hij zijn beste vriendin ligt – maar die heeft net beslist om met iemand anders te trouwen en vraagt hem als getuige op haar huwelijk. Een scenario uit de Aldi dus, maar er is nu eenmaal een markt voor. De regisseur van deze Amerikaanse komedie is de Brit Paul Weiland, die na Blackadder en Mr. Bean voor het gemakkelijke geld kiest.

Forgetting Sarah Marshall is eerder een komedie voor het jonge volkje: een jongeman die gedumpt is door zijn vriendin komt zijn ex met haar nieuw lief tegen op vakantie in Hawaii. Geen huwelijken dus, maar wel bikini’s en boxershorts en bijhorende humor. In Amerika heeft deze film een R-rating wegens ‘naaktheid, seksscènes, grof taalgebruik, alcoholgebruik en gepraat over drugs’, in Leuven is hij logischerwijze ‘kinderen toegelaten’, zodat het doelpubliek tenminste zonder problemen binnenkan.

Made of Honour en Forgetting Sarah Marshall spelen vanaf morgen in Kinepolis Leuven, op alle uren.


STUDIO FILMTHEATERS


In: Grace Is Gone, La Graine Et Le Mulet, Shine A Light
Out: /


Grace Is Gone gaat over een man die de plotse dood van zijn vrouw – in de oorlog in Irak – moet verwerken en ondertussen zijn twee dochters alleen moet opvoeden. Deze film won verschillende prijzen op het Sundance-festival, het Mekka van de onafhankelijke cinema.

En met een paar weken vertraging hebben de Studio’s ook Shine a Light op de affiche staan, de Rolling Stones-documentaire van Martin Scorsese.

Maar nog ouder is La Graine et le Mulet, die eind vorig jaar niet in Leuven uitkwam maar nu toch een kans krijgt in de Studio’s. In deze film van de Tunesiër Abdel Kechiche is een bijna-gepensioneerde dokwerker vast van plan om een restaurant te openen.

Grace Is Gone speelt om 8 uur ’s avonds, Shine a Light en La Graine et le Mulet allebei om tien uur, vanaf morgen in de Studio’s.


CINEMA ZED


Wie nog een gratis terrasfilm in het Stuk wil meepikken: er zijn er nog vier. Vrijdag is er de lange slotaflevering van de Britse serie Extras, volgende week sluiten Linkeroever en Death of a President het seizoen af.

En morgen kan u al naar de selectie uit het Kortfilmfestival, met o.a. het geweldige Tanguy’s Unifying Theory of Life. De recensie kan u nog eens nalezen op onze website: www.radioscorpio.com/cameraobscura

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 18 tot 24 juni]