Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 juni]


KINEPOLIS


In: The Happening
Out: Las Vegas 21, The Mist

M. Night Shyamalan, de regisseur die zijn internationale doorbraak kende met The Sixth Sense, heeft een nieuwe thriller klaarstaan in de gedaante van The Happening. Hierin tracht een familie een wereldwijde natuurcrisis te overleven die niet enkel de mensheid maar ook diens overlevingsinstinct bedreigt.
The Happening speelt op alle uren.

Verder kan je in Kinepolis deze week terecht voor Sex And The City, Hotel Op Stelten, Nim's Island, Over Her Dead Body, Street Kings, Iron Man, Horton, 3:10 To Yuma, What Happens In Vegas & Indiana Jones 4.


STUDIO FILMTHEATERS

In: /
Out: /

Deze week komen er geen nieuwe films in de Studios. Je kan er deze week wel nog steeds naar Sex And The City, Eldorado, Bienvenue Chez Les Ch'tis, Indiana Jones 4, Lemon Tree, Aanrijding In Moscou, Mongol en Il Y A Longtemps Que Je T'Aime.


CINEMA ZED

Morgen woensdag kan je in het kader van de Terrasfilms naar Tekkon Kinkreet. Dit is een Japanse animatiefilm over twee weesjongens die zich bijzonder thuisvoelen in de oude stad en dit gebied dan ook als hun speelterrein ervaren. Als een projectontwikkelaar zijn oog laat vallen op de oude stad om er een amusementspark van te maken, vrezen de weesjongens echter hun thuis kwijt te raken.

Vrijdagavond is het de beurt aan de Noorse film Reprise. Erik en Philip zijn hun hele leven al met mekaar bevriend. Beiden delen ze ook dezelfde droom: een bekend en gevierde noorse schrijver worden. Philip slaagt er uiteindelijk als eerste in om deze droom te verwezenlijken. Wanneer hij wordt uitgeroepen tot de allernieuwste literaire sensatie, weet de eerder timide Philip echter niet goed hoe hier mee om te gaan. Dit in combinatie met een tot obsessie verworden liefdesrelatie met zijn vriendin Kari, zorgt ervoor dat Philip geen letter meer op papier krijgt. Erik heeft ondertussen nog steeds de hoop niet opgegeven om schrijver te worden en blijft verderwerken aan wat zijn magnum opus dient te worden.

Maandag tenslotte kan je in het Stuk terecht voor de allereerste Indiana Jones-film. In Raiders Of The Lost Arc maakte de wereld voor de eerste maal kennis met deze professor-avonturier. De film was meteen een daverend succes, wat leidde tot een aantal sequels waarvan de vierde (Indiana Jones & The Kingdom Of The Crystal Skull) nu in de Leuvense filmzalen is te zien.

0 reacties :: Nieuwe Films [Week van 11 tot 17 juni]