Nieuwe films (week van 20 tot 26 januari 2010)

KINEPOLIS

In: Millenium 2, Up in the air

Uit: Blur: no distance left to run, Invictus, It’s complicated

Vanaf deze week zijn er in de zalen van Kinepolis twee nieuwe films te zien: Millenium 2 en Up in the Air.

U moet al van een andere planeet komen als u nog niet van de Millenium-gekte hebt gehoord. Het uit Zweden afkomstige Millenium 2 is de verfilming van ‘De vrouw die met vuur speelde’, de tweede roman uit de razend populaire trilogie van Stieg Larson. Millenium 1 kreeg positieve kritieken en werd niet enkel door de die hard fans gesmaakt. Voor de opvolger Millenium 2, werd er van regisseur geswitched (Daniel Alfredson vervangt Niels Arden Oplev), maar de film werd in Zweden minder goed onthaald. Dit wordt vanzelfsprekend door ons hoogstpersoonlijk uitgeplozen. De recensie mag u volgende week bij Camera Obscura verwachten!

Verder is er Up in the air van Jason Reitman met Georg Clooney in de hoofdrol. Deze regisseur kennen we van Juno, een luchtige film over tienerzwangerschappen en Thank you for smoking. Up in the air wordt alvast getipt als oscarfavoriet. Het betreft hier een tragikomedie over crisismanagers die tot inkeer komen en het verzamelen van airmiles...

Beide films zijn dagelijks te zien in Kinepolis Leuven op alle uren, Millenium 2 enkel ’s avonds.

Verder kan je in Kinepolis Leuven nog steeds terecht voor: Sherlock holmes, Avatar, Mr. Nobody, The men who stare at goats, Het regent gehaktballen, Alvin and the chipmunks 2, Dossier K, Plop en de Kabouterbaby. Voor uren, check de Kinepolis-site.

Zometeen mag je in deze Camera Obscura de recensies verwachten van Mr. Nobody, Men who stare at goats en Invictus. Volgende week, zoal beloofd, komt die van Millenium 2 eraan.


CINEMA ZED

Recente releases: Vanaf deze speelt Das weisse band van Michael Haneke (donderdag, vrijdag, zondag, maandag en dinsdag), een schitterende film die de Gouden Palm 2009 wegkaapte. Verder nog te zien deze week in Cinema Zed: Les folles aventures de Simon Konianski en De laatste dagen van Emma Blank.

Filmklassieker: Gone with the wind (Victor Fleming; 1939) het net geen vier uur durende historische epos met de legendarische Scarlett O’ Hara en Rhett Buttler (Vivian Leigh en Clark Gable) als wispelturig liefdesstel.

Documentaire: The cove van Loui Psihoyos, over het leed van dolfijnen in gevangenschap en de daarbij horende onfrisse praktijken als dolfijnenhandel en -moorden.

Kinderanimatie: Ponyo on the cliff of the sea (vanaf 7 jaar).

Het heilige land: The band’s visit.

0 reacties :: Nieuwe films (week van 20 tot 26 januari 2010)